Elmennél (bankkártya) hitelből nyaralni?
Nincs semmilyen más hitelünk, mind a ketten dolgozunk, nem élünk rosszul, félretett pénzünk nincs, de nem jelentene nagy gondot apránként visszatörleszteni a kártyánkra az összeget.
Viszont mi van, ha hirtelen kellene majd másra? És mi van, ha nem? :) Az értelem és az érzelem viaskodik bennem...
Ti elmennétek? És mekkora összeget szánnátok rá?
Nem!
Ahogy azért sem vennék fel hitelt,hogy karácsonyi ajándékot vegyek.
Amennyim van, annyit költök!
Csak ha nem sok hitelről lenne szó és tényleg nagyon rövid időn belül vissza tudnám tenni. Mi az esküvőnk költségeinek egy részét fizettük így és utána nem sokkal vissza is tudtuk fizetni.
Olyan esetekre jó ez, mikor kéne egy bizonyos összeg, amit amúgy hónapokig tartana összespórolni, de nincsenek rá hónapok.
Viszont úgy nem ajánlanám, hogy évekig kelljen gürizni a visszafizetéssel, mert a mai világban semmi sem biztos.
Ha nagyon vágytok egy kis kikapcsolódásra, akkor én a kategórikus nem és a hitelből nyaralás közé céloznék félúton.
Ma a Balatonon kulturáltan meg lehet szállni 2500/ft/fő/éj áron. Ha budapestiek vagytok, akkor a Balaton oda-vissza még kirándulásokkal együtt is kb egy tank benzinből kijön.
Ott sem kell a legdrágább éttermekben enni, a közérti kaja pl reggeli ugyanannyiba kerül, mint Pesten.
Tehát számoljunk: egy tank benzin 12-20e között.
5 nap szállás 25000,-Ft. Kaja költség nem tudom kinek mennyi, de két fő egy éttermi étkezést, ha józan, kihoz egy ötezresből. És nem kell minden nap éttermezni. Tehát két főnek egy 5 napos ottlét kényelmesen kihozható 70-80eFt-ból, de akár kevesebből is. Ha netán ennyit leránttotok a cetelemről vagy a hitelkeretetekből, ez még nem a világ. De drága utazást biztos, hogy nem eszközölnék hitelből. De vegyük a 80ezres példát. Az fejenként 40. Ezt az ősz folyamán havonta fejenként 10-15 ft-ból simán visszateszitek.
Két éve mi is bankkártyából nyaraltunk.
És?Visszafizettük.
Oké, gyerekünk nincs, tehát csak magunkat szivattuk volna meg ha nem tudjuk kifizetni
15:04-es vagyok, Görögországban voltunk egy hétig, mindennel együtt /költőpénz is/ kb 200.000Ft volt, három hónap alatt visszafizettük.
Azért kellett ebből, mert a nyaralásra spórolt pénzt egy hónappal előtte kölcsönadtuk a párom testvérének, mert az anyósa meghalt és kellett a temetési költségekre.
Szóval ha egyébként nem álltok rosszul és le tudjátok adni az igényeiteket akkor én azt mondom, miért is ne.
ma 15:04
Jó, de nem mindenki szereti a Balatont. Szerintem pl. gusztustalan, ha fizetnének se mennék. Az idén inkább nem is mentünk nyaralni, mert csak oda lett volna lehetőség. Inkább kirándulgattunk a környéken, még az is jobb volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!