Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Amway és Nework 21. Segítene...

Amway és Nework 21. Segítene valaki?

Figyelt kérdés
Arra lennék kiváncsi,hogy a felső vonalam miért erőlteti a folyamatos képzési cd-t.Kap valami jutalékot utána?Főleg,hogy nem akarok üzletet építeni.
2011. aug. 11. 15:47
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:

08-11 16:05 Ha azon a CD-n van, akkor a legjobban teszed, ha meghallgatod, és kiderül, hogy tényleg az van-e rajta. Egyébként, ha nem tudsz nemet mondani, annak két oka lehet. Vagy nagyon határozatlan ember vagy, aki msás helyzetben is nehezen tud nemet mondani, vagy érzed, hogy nem kéne, mert tényleg a lehetőség mellett mész el, közben a tudatalattid azt is gátolja, hogy elfogadd az információt.

Az első válaszoló, ha kissé rosszindulatúan is, de igazat írt. A szponzorod valóban azzal jár a legjobban, ha felépítesz egy gigászi hálózatot, Azt nem tette hozzá, hogy ebben az esetben te még a szponzorodnál is jobban jársz. Ha érted az üzletet, akkor azt is tudod, hogy neki a szabadságot az jelenti, ha te sokkal többet keresel az üzletből nála.

Ettől még nem kötelezőek a CD-k, messze nem azok. Csupán arról van szó, hogy a szponzorod rendelkezik egy információval, amiről biztosan tudja, hogy neked is hasznos, ha nyitott vagy rá, és mivel fontosnak tart téged, megteszi azokat a lépéseket, amelyek elvezethetnek ahhoz, hogy az információk ismeretében tudj valódi döntést hozni. Sajnos ez kellemetlen lehet, de érted teszi.

2011. szept. 28. 11:37
 12/32 anonim ***** válasza:

Kíváncsiságból megkérdezem, hány ember él ma Magyarországon kizárólag az Amwayből?

Valóban a marketingje az kiváló, olyasmit is előnyként állítanak be, és tapsolnak neki, ami egyébként hátrány. A legnagyobb hátrány mégis az ár, és sokszor a minőség is. Rögtön két terméket tudok mondani, amivel elégedetlen vagyok, az egyik a stift desodor, a másik pedig a festett hajra való sampon. Itthon különbeket állítanak elő, töredéke az ára a boltokban. Jó lenne, ha inkább a magyar gyártmányokat népszerűsítenénk, mert észre sem vesszük, a nagy amerikai marketing közepette, és máris tönkremennek a magyar cégek.

2011. szept. 28. 19:19
 13/32 anonim ***** válasza:

A vásárlók véleménye és tapasztalata bármilyen árúcikk esetében szubjektív vagyis személyes és ez nem vitatható mivel érzelmi kérdés.Elég furcsán hangzik ez mégis úgy tünik így van véleményem szerint.Én személyesen ismerek több mint 6 olyan személyt akik egyenesen imádják az amway deosztikkjét köztük jómagam is.Ne kérdezzétek miért van ez egyszerűen ahányan vagyunk annyiféleképpen érzékeljük a valóságot.A termék ugyanaz minden esetben.Ez a szóban forgó deósztikk 48 órán keresztül bíztosítja a rábízott feladatot(dupla funkciós,szagtakaró dezodor és izzadáscsökkentő) és koncentráltsága miatt sokáig tart.Mitt kell ennél többet tudjon?A másik alapvető dolog hogy az amway-nek alapvetően nem szándéka az átverés hanem a hosszútávú együttmüködés.Ha egy termékről sok panasz érkezik be a felhasználók részéről azonnal lecseréli vagy átalakítja,átvizsgálja.Elvárja mindíg hogy megindokold írásban hogy pontosan mit kifogásolsz a termékben és megköszöni az észrevételed majd utánanéz,de ehhez bizonyos számú panasz szükséges.

Egyébként négy éve nyomozom részrehajlás nélkül ezt a céget kívűlről és belülről.Érdemes elolvasni az egyik alapító (Rich de Vos) két könyvét az egyik a "Higgy",a másik az "Együttérző kapitalizmus" érdekes dolgok derülnek ki arról milyen alapokon alapelveken nyugszik ez a sokak álltal vitatott cég. Egyébként nem sok olyan cég van ma a világon az AMWAY -en kívűl amely AAA+ minősítést kapott.Érdemes utánanézni.A legismertebb minősítő ügynökségek a Moody's, a Standard & Poors és a Fitch Ratings.

2011. szept. 28. 22:48
 14/32 anonim ***** válasza:

Érdekes értekezlet a marketinget,eladást tanulók számára ,végre jőjjön egy kis érdekes és egyben értékes infó is:

[link]

2011. szept. 28. 23:17
 15/32 anonim ***** válasza:

esküszöm nem tudom itt pár hozzászólónak mi is a problémája az Amway termékkel,meg hogy külföldről vannak hozva.

Emberek!

Ezek minőségi,luxuscikkek pl. eredeti arabica kv,illetve eredeti(edp) francia parfümök,olasz tészták!

nekem eddig minőségben,mennyiségben mindegyik megérte,van olyan parfümöm amit 7000ért vettem,de olyannnyira szeretem,és luxuscikknek tartom a saját lakásomban is,hogy évente 3xfújok belőle. MINŐSÉG!!!!!

2011. okt. 2. 15:18
 16/32 anonim ***** válasza:

09-28 22:48 Richnek azóta megjelent egy harmadik könyve is: 10 powerful phrases for positive people. A magyar fordítása is kapható a könyvesboltokban.

09-28 19:19 Hát akkor tedd. Indulj neki, és népszerűsítsd az általad preferált sampont és dezodort vagy bármely terméket, amelyek szerinted jobbak az Amway-es termékeknél, szerinted olcsóbbak az Amway-es termékeknél, és szerinted a magyar gazdaságnak több hasznot hoznak az Amway-eseknél. Sok sikert hozzá, ha küldetésednek érzed. Tedd nagyon eredményesen.

A T/1-es fogalmazásod nem értem. Miért kéne nekem, vagy a topik bármely hozzászólójának veled közösen fellépni ez ügyben. Te úgy érzed, azzal teszel jót, tedd azt. Én úgy érzem, ezzel teszek jót, ezt teszem. Nem akarlak meggyőzni, hogy csatlakozz hozzám, nem neked való. Szerencsére ebből a szempontból még szabad országban élünk. Mindenki olyan termékeket használ, és olyanokat propagál, amilyeneket jónak lát.

Arra viszont kérnélek, hogy ne itt tedd. Ez a topik ugyanis nem a dezodorról szól, hanem a CD-kről, illetve tágabb értelemben az oktatásról. Egész biztos találsz olyan kérdést a gyk-n vagy bárhol a neten, vagy te is írhatsz egyet, ahol ezt megvitathatod azokkal, akiket érdekel.

2011. okt. 4. 00:14
 17/32 anonim ***** válasza:

09-28 19:19 Elsiklottam a kérdésed mellett. Bár ez is off, de megpróbálok válaszolni. Viszont tényleg hagyjuk abba a témát. Nem erről szól a topik.

Néhány száz IBO van Magyarországon, akik havonta rendszeresen több százezer forintot keresnek ebből az üzletből. Az Amway alkalmazottainak száma meg 100 körül lehet, de inkább kevesebb, mint több. Arra vonatkozó adat nincs, hogy közűlük ki az, akinek nincs egyéb jövedelme, de ilyet más szakmákban sem nagyon tudsz mondani.

2011. okt. 4. 00:27
 18/32 anonim ***** válasza:

Az amerikai típúsú marketing alatt azt értem, amikor a negatív dolgokat is pozitívnak próbálják beállítani, és teszik ezt olyan kifinomult marketing és kommunikációs módszerekkel, hogy a végén már a legtöbben el is hiszik, és már tapsolnak is egy induló ritmusára. Tudom, mert tapasztaltam.

Természetesen mindenki azt népszerüsít, amit akar, én ugyan nem népszerüsíteni akarom a magyar termékeket, hanem használni, mivel meggyőződésem, hogy vannak a boltokban is jó magyar termékek is, töredék áron. Aki elhiszi minden Amway termékről, hogy luxuscikk, és ezért képes többszörös árat fizetni, az véleményem szerint egy aranyérmes marketingfogás áldozata.

Aki az un. tömegcikkeket vásárolja, még nem biztos, hogy ezzel ront a család helyzetén, és ma már az un. tömegcikkek piacán is bőségesen lehet válogatni.

Igaz, hogy ez a topik az oktatásról szól, de jelen esetben az Amway-ről beszélünk, így nem lehet a termékeket különválasztani az oktatástól.

2011. okt. 5. 17:42
 19/32 anonim ***** válasza:

TE (09-28 19:19) "Jó lenne, ha inkább a magyar gyártmányokat népszerűsítenénk,"

ÉN (tegnap 00:14) "A T/1-es fogalmazásod nem értem. Miért kéne nekem, vagy a topik bármely hozzászólójának veled közösen fellépni ez ügyben."

TE (ma 17:42) "én ugyan nem népszerüsíteni akarom a magyar termékeket, hanem használni,"

Akkor használd! Ehhez azonban mi köze a kérdezőnek vagy a topik bármely olvasójának, hogy te mit használsz? Ebben az esetben nem csak a T/1-es fogalmazásnak, hanem az egész fent kifejtett óhajodnak nincs semmi értelme. Azért, hogy elmondd, hogy te magyar terméket használsz, fontos volt számodra beleoffolni egy nem erről szóló topikba, majd meghazudtolnod saját magad? Ne csodálkozz, hogy senki nem hiszi el, amit írsz.

Még pár apróság:

"Az amerikai típúsú marketing alatt azt értem,"

Kit érdekel, mit értesz, amerikai tipusú marketing alatt? Nem kapcsolódik az eredeti kérdéshez; még csak az általad felvetett off témában sem jött elő ilyesmi. Nincs egy állítás sem a topikban, amiben te vagy bárki más használta volna az "amerikai típúsú marketing" kifejezést, így annak értelmezéséből nem adódott félreértés. Miért kell egy fogalmat definiálnod, amit nem használsz?

"Tudom, mert tapasztaltam."

Mit? Annak a körmondatodnak, amire ezt írtad, a főmondata az eggyel feljebb idézett volt. Mit kellett azon megtapasztalnod, hogy te személyesen mit értesz "amerikai típúsú marketing" alatt? A mellékmondat, meg egy nehezen kezelhető katyvasz, amiben nem igazán fogalmazod meg az állítást, csak csapongsz közöttük. Ha lány vagy, az enyhítő körülmény, mert ők szoktak így beszélni, de vitában akkor sem elfogadható. Formálisan, de tartalmilag sem vonatkozhat erre az ömlesztvényre, hogy tudod, mert tapasztaltad.

Mit tapasztaltál?

Mi az, amiről ez alapján kijelented hogy tudod (ahelyett, hogy úgy látod)?

"meggyőződésem, hogy vannak a boltokban is jó magyar termékek is, töredék áron."

Valamiért ezt nagyon fontos közölnöd, akkor nézzük:

1. háztartás

jó magyar mosogatószer?

jó magyar mosószer?

jó magyar felülettisztító?

jó magyar WC tisztító?

2. személyes higiénia

jó magyar fogkrém?

jó magyar tusfürdő/szappan?

jó magyar sampon?

jó magyar borotvahab és penge?

3. bőrápolás

jó magyar arctisztító, tonik, arckrém/arctej (női, férfi)?

jó magyar kézkrém?

4. szines kozmetika

jó magyar körömlakk?

jó magyar ajakrúzs?

jó magyar szemceruza?

5. egészség

jó magyar növényi koncentrátumok?

jó magyar víztisztító?

jöhetsz, ha annyira akarod erőltetni. Első közelítésben a töredék ár nem is feltétel, azt majd utólag megnézzük. Az sem feltétel, hogy "a boltokban" legyen. Tökmindegy, miért jelent ez számodra értéket. Legyen szigorúan magyar, és tényleg jó minőségű. Írhatod a példákat, amelyek igazolják a meggyőződésed.

"Aki elhiszi minden Amway termékről, hogy luxuscikk, és ezért képes többszörös árat fizetni, az véleményem szerint egy aranyérmes marketingfogás áldozata."

Ez igaz, csak fordítva, mint gondolod. Az Amway termékekről ugyanis legfeljebb az MLM-sérültek egy része terjeszti, hogy luxuscikkek. Van közöttük néhány luxuscikk is, de döntő többségük teljesen hétköznapi termék: kiváló minőségben és jó áron. Ez viszont az én tapasztalatom.

"Igaz, hogy ez a topik az oktatásról szól, de jelen esetben az Amway-ről beszélünk, így nem lehet a termékeket különválasztani az oktatástól."

Az Amwayről azért beszélünk, mert elkezdtél az Amwayről beszélni. Egyszerűen nem kellett volna megírnod a 09-28 19:19-es OFF hozzászólásod, aminek semmi előzménye nem volt a topikban, vagy legalább miután választ kaptál a kérdésedre, nem kellett volna továb bakadékoskodnod. Ha viszont belementél, most már tényleg mesélheted a jó magyar termékeidet.

2011. okt. 5. 23:21
 20/32 anonim ***** válasza:

X.5. - 23:21-nek:

Nézd meg a profi.hu oldalon lévő magyar termékeket, amik között nagyon jó áron találsz Magyarországon gyártott árukat, töredéke áron, mint pl. az Amway-nél. Ez azt jelenti, hogy két-háromszár forintért, és nem két-háromezer forintért jutok kifogástalan szerekhez.

Ha azt akarjuk, hogy itthon jobb legyen a gazdaság helyzete, törekednünk kell arra, hogy itthon előállított termékeket vegyünk, aminek a hátterében itthoni munkaerő van.

A franciák pl. már régóta inkább a saját termékeiket vásárolják, még akkor is, ha az valamivel drágább, mint a külföldről behozott áru. Ez nem véletlen.

Remélem, szabadon elmondhatom a véleményem, akár tetszik ez egyeseknek, akár nem.

2011. okt. 8. 10:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!