Mivel foglalkoznak azok a Magyarországon élő ázsiaiak akik kifejezetten csak BMW, Audi, Mercedes és nagyobb VW autókkal járnak?
Ezek mennyi adót fizetnek?
Ha nem fizetnek akkor nekik miért nem kell fizetni, magyar embernek meg miért kell?
Nem igaz, hogy senkinek nem szúr szemet, hogy ott van egy hatalmas nagy piac a Kőbányai úton Budapesten, egy darab nyugta, egy darab számla nem készül ott.
És nincs felszámolva, virágzik és egyre több jön belőlük ide. Ezt így az állam hagyja működni?
A rádióban nem tudom hallotta-e valaki, hogy most az a legnagyobb hír, hogy a Hungaroring-en elkaptak néhány olyan árust, aki hamisított Forma1-es istállós pólókat árult illetve volt aki nem adott számlát!
És ez egy hír ebben az országban. Bemondják a rádióban.
Ilyen undorító egy képmutatást.
Esetleg próbáltak már kinézni a Négy Tigris Piacra?
Ott gondolom mindenki ad számlát.
És itt is kit kapnak el? A magyart! Azt büntetjük.
Mellette, hogy a kínaiak, vietnámiak több ezer négyzetméteren csalnak, lopnak, megkárosítják az államot. Az úgy jó. Az úgy rendben van.
Azt nem mondjuk be a rádióban. Az természetes.
Öreg...
Ebből a kommentből ezt vetted le?
Akkor lefordítom:
Miért hír az a magyar médiában, hogy 1 vélhetően magyar embert elkaptak, hogy nem adott számlát és miért nem hír az, hogy sok ezer ázsiai konkrétan abból él Magyarországon, hogy még életében soha nem adott számlát, magyarul csal, csempészik?
Aha. Hát ezt jól megmagyaráztad.
Szerencse, hogy ilyen okos emberekből mint Te olyan kevés van...
Ha nem tűnt volna fel, bennem az keltett felháborodást, hogy a sárgák lopnak, csempésznek, adót csalnak és nincsenek felelősségre vonva. A magyar meg igen. Érted?
Kérdező:
Korábban már írtam: A mellettem áruló vietnami (sárga, ahogy te mondanád) általában ad nyugtát és többynire mindent rendben találtak nála az APEHosok / vámosok, pedig kb 3-szor olyan gyakran ellenőrizték őket, mint minket.
Az, hogy egy piacon megtehetik, hogy rendszeresen számla nélkül adnak el árut és adót csalnak, ugyanúgy a magyar hatóságok hibája, mint az övék. Ha gyenge a szabályozás az nem az ő hibájuk, ugye? Az, hogy többynire számla nélkül dolgozhatnak a 4 sárkány pacon (vagy mi a neve), az attól van, hogy kőkeményen tejelnek a hatóságoknak - feketén. De te ugye mégsem a hatóságokra haragszol?
Ennyit az adócsaló részről. Most nézzük a munkamorált.
Ahogy eddig láttam, az átlag "sárga" a többszörösét dolgozza a magyarnak (cigányt már ne is említsük). Menj be egy átlag kínai boltba, gyorskajáldába: mindig ugyanazokat az embereket látod ott 8-22-ig (14 óra), hétvégén is. És nagyon leegyszerűsítva aki 2-szer annyit dolgozik mint az átlag az 2-szer annyit keres. Direkt egyszerűsítem le, mert bonyolultabb a képlet - nyilván ezeregy más dologtól függ, pl hogy a keresetéből mennyit takarít meg és fektet be-, de alapszinten elég, ha ennyit megértesz.
Lényeg a lényeg, a kérdésedre válaszolva:
Az itt dolgozó "sárgák" mindenfélével folglalkoznak, többnyire kereskedelemben dolgoznak, vagy fizetnek adót vagy nem (kb mint minden hasonló körben dolgozó), sokkal többet dolgoznak mint az átlagmagyar, és a magasabb keresetük nagyobb részét teszik félre/fektetik be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!