Miért nem értik meg a bankok, hogy nem azért nem fizetek, mert nem akarok, hanem nincs miből fizetni a törlesztőt?
A helyzet a következő, magamnak köszönhetem, hogy ennyire eladósodtam, de már egy ideje nem tudom fizetni a törlesztőket, mert nincs munkahelyem és így próbálunk a kisgyerekemmel együtt talpon és életben maradni. Tudom, hogy nem kellett volna tovább nyújtózkodni, mint a takaró ért, de így legalább az éhezés elkezdését és a rezsi egy részének nem fizetését tudtuk a hitelkártyákkal 1,5 évvel későbbre tenni.
A bankból 3 naponta hívogatnak, hogy mikor fogok már törleszteni. Leginkább az fáj, hogy közölte velem az egyik ügyintézőjük, hogy hát "Hölgyem, maga nem tesz meg mindent azért, hogy törlesszen, ezért negatívan minősítjük, és a bírósági peren a tartozása így akár meg is háromszorozódhat."
Kérdem én, hogy mivel nem teszek meg mindent? Folyamatosan állást keresek, több tucat önéletrajzot beadtam az összes olyan helyre 25 km-es körzetben, amit el tudok vállalni, mert a megoldható vele az óvodába a gyerekemért menetelem, eddig kettő állásinterjúra be is jutottam belőlük. Ezen kívül mit tehetnék még? Bocsássam áruba a testemet csak ne kelljen utána tükörbe néznem?! Csakhogy ahhoz nem vagyok jó testű nő.
Vajon mit kellene még megtennem szerintetek azért, hogy elhiggyék végre, hogy azzal, hogy 3 naponta hívogatnak nem lesz előbb állásom? Sőt még idegileg is teljesen tönkretesznek és még a gyerekemet is elveszíthetem emiatt, ha idegbeteg leszek.
Szia! Bocsi, tegnap hamar kikapcsoltam a gépet, mert fáradt voltam. Az az igazság, hogy nem szeretnék elköltözni innen, csak ha kilakoltatnak majd a jövőben.
Annak nem sok értelmét látom, hogy ezt a lakást kiadjam albérletbe, hogy másikba beköltözzünk albérlőként, mert hogyha ki lenne adva akkor a teljes pénzt az exem kapná érte, mivel ő fizeti rá a jelzáloghitel törlesztést. Na meg persze kaúciót se lenne miből fizetni.No meg aztán a gyermekem születésétől 1,5 éves koráig, mikor 3,5 éve ideköltöztünk, addig 5-ször költöztünk, és egyszerűen ragaszkodom, amíg lehet ehhez az egyetlen eddig fix ponthoz az életünkben. És az exem is ragaszkodik hozzá, hogy a láthatás miatt úgy van a bírósági papírunkban, hogy nekem kell vinnem és hoznom a gyerkőcöt 2 hetente pénteken, tehát nem érné meg innen szándékosan messze elköltözni. Jelenleg olyan helyen lakom, hogy Székesfehérvár és Veszprém is szóba jöhet, mint munkahely, tehát bízom benne, hogy 2 megyeszékhely közül valamelyikbe csak lesz valami. Igaz szeptemberben lesz 1 éve, hogy próbálkozom.
Sajnálom!
Ismerős helyzet,nem sok megértő ember van itt sajna.
Felénk sincs munka ezt sokan nehezen értik meg,
még a tv is ezt löki egész nap.4 ó önkormányzati munka 32 ezerért.
lakáshitel, nálam 3 gyerek,életben maradni.
ezt csak azt tudja aki benn van.Nem mindenkinek adtak a szülök akkor még megtehették ma márt nem .
Remélem helyre jönnek a dolgaink !Sok sikert!!Üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!