Miért nem értik meg a bankok, hogy nem azért nem fizetek, mert nem akarok, hanem nincs miből fizetni a törlesztőt?
A helyzet a következő, magamnak köszönhetem, hogy ennyire eladósodtam, de már egy ideje nem tudom fizetni a törlesztőket, mert nincs munkahelyem és így próbálunk a kisgyerekemmel együtt talpon és életben maradni. Tudom, hogy nem kellett volna tovább nyújtózkodni, mint a takaró ért, de így legalább az éhezés elkezdését és a rezsi egy részének nem fizetését tudtuk a hitelkártyákkal 1,5 évvel későbbre tenni.
A bankból 3 naponta hívogatnak, hogy mikor fogok már törleszteni. Leginkább az fáj, hogy közölte velem az egyik ügyintézőjük, hogy hát "Hölgyem, maga nem tesz meg mindent azért, hogy törlesszen, ezért negatívan minősítjük, és a bírósági peren a tartozása így akár meg is háromszorozódhat."
Kérdem én, hogy mivel nem teszek meg mindent? Folyamatosan állást keresek, több tucat önéletrajzot beadtam az összes olyan helyre 25 km-es körzetben, amit el tudok vállalni, mert a megoldható vele az óvodába a gyerekemért menetelem, eddig kettő állásinterjúra be is jutottam belőlük. Ezen kívül mit tehetnék még? Bocsássam áruba a testemet csak ne kelljen utána tükörbe néznem?! Csakhogy ahhoz nem vagyok jó testű nő.
Vajon mit kellene még megtennem szerintetek azért, hogy elhiggyék végre, hogy azzal, hogy 3 naponta hívogatnak nem lesz előbb állásom? Sőt még idegileg is teljesen tönkretesznek és még a gyerekemet is elveszíthetem emiatt, ha idegbeteg leszek.
Ne haragudj, de az elsőnek igaza van!
Pl. anyósomnak is tartozik egy ismerőse, ő is azzal jön,hogy nem tud fizetni. Engedje meg,hogy leszarjuk. Kell a pénz és kész. Amikor neki kellett anyós adott rögtön!
Ő is tovább nyújtózkodott,mint kellett volna. Anyósnak sem ad senki haladékot,ha be kell fizetni a számlákat!
Sajnos manapság ez lett a módi, hogy alkalmaznak telefonos munkára embereket, akiknek az a dolguk, hívogassák a tartozókat. A hangnem nagyban függ a telefonos modorától. Persze, kapnak sablonokat, milyen mondatokat használjanak.
Ilyen esetekben az emberiesség ki van zárva. A bank célja csak egy.... lehetőleg behajtani az adósságot.
A bankok nem a saját pénzüket, adják kölcsön, hanem a mit a többiek összespóroltak és azért tették a bankba, hogy valamit kapjanak érte, ha már a fogukhoz verték a garast. Ha te nem fizetsz és sokan mások, azok pénzét vettétek el akik spóroltak vmire pl. betegségre, idős korukra stb.
Én is vehettem volna fel hitelt, de végiggondoltam és inkább nem vettem fel, mert tartottam tőle, hogy előre nem látható okok miatt nem tudnék fizetni.
Egyébként még "örülhetsz", hogy hívogat a bank , mert már akár egy követeléskezelőnek is kiadhatta volna és azok még rosszabbak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!