Követeléskezelő megteheti-e ezt?
azt szeretném megtudni, hogy egy kintlévőség kezelő cég, nevezzük nevükön : behajtócég, ha személyesen kijön a lakásomra, az én előzetes értesítésem nélkül, jogában áll-e bárkinek, pl. a szomszédnak, postásnak, gondnoknak elmondani, hogy ő kicsoda, honnan jött, kit keres és milyen célból?
Szerintem ehhez nincs joga : aki nálam járt, kapásból elmondta a gondnoknak, hogy ő egy behajtócég embere, és engem keres, mert tartozásom van felé.Mit mondjak? A gondnok azóta kicsit ferde szemmel néz rám..
A per megindításán is gondolkodom egyébként, és kellene, hogy pontosan mire hivatkozzak : személyiségi jogok, üzleti titok kifecsegése, vagy mire?
Szerintetek?
Hogy jogilag meg teheti-e, azt nem tudom.
De sok mindent megtesznek sajnos.
Konkrétan apámnak van tartozása, és mivel őt nem szokták elérni, tudakozótól megtudták a szomszéd meg a nagyanyám számát, és őket hívogatják hogy hogy tudnák elérni apámat.
Ha perben gondolkodsz, akkor szerintem mindenképp tanácsos előbb egy ügyvéddel beszélned hogy valóban jogtalanul adott-e ki információt, megéri-e perelni.
Mert ugye ha perelsz és bukod a pert,akkor a perkölcség téged terhel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!