A munkáltatóm újab fóbiában szenved. Most azt írják elő, hogy a dolgozók csak zseb nélküli munkaruhában (köpeny és nadrág) dolgozhatnak. Megteheti-e ezt, ha ez egyébként nem biztonságtechnikailag szükséges?
Figyelt kérdés
2011. jan. 24. 19:57
1/5 A kérdező kommentje:
Elnézést -"újabb"
2011. jan. 24. 20:00
2/5 anonim válasza:
Kötelező a munkaruha? A munkáltató adja, egységes munkaruha, vagy utalványt/keretet kaptok és olyat vesztek amilyet akartok?
3/5 A kérdező kommentje:
Igen,a munkáltató biztosítja a ruhát,sőt szerintem külön gyártatta ilyen zsebnélkülire a gyártóval.De én arra lennék kiváncsi,hogy megszabhatja-e hogy csak ilyen zsebnléküli ruhában lehet munkát végezni? Tudom ez így elsőre nem tűnik olyan fontos dolognak,de képzelje csak el bárki,hogy így kellene dolgoznia,nemtud magával vinni még egy zsebkendőt sem,kulcsait sem, nők esetében például eü. dolgokat( tampon,betét,stb.)
2011. jan. 25. 17:47
4/5 anonim válasza:
Azt szabhatja meg, hogy az általa biztosított munkaruhában köteles a dolgozó dolgozni.
Az, hogy ő milyen munkaruhát csináltat (figyelembe véve az esetleges eü és biztonsági előírásokat), a munkáltató döntése. (pl bizonyos munkahelyeken nem lehet könnyen gyúlékony anyagból a munkaruha)
5/5 anonim válasza:
Ahol a termelés, csomagolás során az idegen tárgyak veszélyt jelentenek, ott úgy védekeznek, hogy zseb nélküli ruhákban dolgoznak. Hiszen ki szeretné, ha a megvásárolt élelmiszer csomagolásában megtalálnánk egy-két elhagyott golyóstollat, papírzsebkendőt, tampont.
Talán ezt minden dolgozó megérti, remélhetőleg minden foglalkoztató el is mondja az okokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!