Megteheti azt a kormány, hogy visszahívja a nyugdíjas tűzoltót dolgozni?
Visszamenőleg nem csinálhat semmit.
(pedig ha tűzoltót nem is, de sok rendőrt visszahívhatna, akik szerintem tök jogtalanul vannak nyugdíjban 45 évesen. És melóznak épitkezésen a nyugdíj mellett. mert olyan nagyon megviselte őket a szolgálat)
Engem nem érint a dolog, viszont hallottam valamit, hogy lesznek változások és pont ezt kaptam el fél füllel! Próbáltam utánajárni, hogy miken töri a fejét a kormány, de nem találok sehol erről normális cikket!Nem csak a korkedvezményes dolog érdekelne, hanem minden, ami a témával kapcsolatos!
Köszönöm a válaszodat!
Konkrét infót nem fogsz találni, mert egyenlőre csak elkezdték vizsgálni a kérdést. Erre perszemindjárt jöttek a tüntetések.
Tehát semmi konkrétum egyenlőre, csak annyi, hogy gondolkoznak rajta.
átgondoltam. Egy visszamenőleges hatályu törvény volt, a 98 %-os adó, amit visszadobott az alkotmánybíróság.
Tehát így egy se maradt.
És kétlem, hogy megpróbálnák újra.
Igen, rosszul fejeztem ki magam :) Szóval az érdekelne, hogy mik azok a pontok, amiket elkezdték vizsgálni mint lehetséges opció! Azt tudom, hogy ezek még közel sem konkrétumok!
Egyébként ennél a kormánynál én mindent el tudok képzelni, még azt is, hogy átírják az egész Btk-t, meg Ptk-t, meg mindent, csak meg tudják valósítani, ami szerintük jó! És ezzel nem megbántani akarok bárkit is, csak ez a 2/3 hátránya!
gyes 2 év helyett újra 3 szintén visszamenőleges hatályú
az alkotmánybíróság jogköre meg meg lett nyirbálva ;)
(Eddig is a pártok nevezték meg az alkotmánybírókat, de mindegy,szerintem nem kellaggódni,de ez mindenkinek a saját dolga)
Tehát azt kezdték vizsgálni, hogy jogosak-e és megfelelő mértékűek-e azok a korkedvezmények,amelyek jelenleg érvényesek a nyugdíjazásnál.
Nem csak a tűzoltóknál, rendőröknél, hanem általánosan. Csak persze náluk borult a bili.
Elsősorban a rendőröket nézik, illetve a tűzoltóknál azt, hogy ne vizsgálják-e a bevetések számát a nyugdíj megállapításnál. (ebben még tűzoltó ismerősöm is egyetért,aki az elmút 20 évben 1 tüzes bevetésen sem volt, csak macskát szedett le fáról és pumpált pincét)
Tehát egy olyan rendszert szeretnének ami igazságosabb.
Tehát a rendőröknél ne ugyanaz vonatkozzon az irodai alkalmazottra,mint arra aki az utcán van.
Persze magát a kérdésfelvetést már ellenzik sokan és jólfel lettek tüzelve valami ellen, amirőlmég nem is tudják, hogy mi az. Ez a magánvéleményem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!