Hogy lenne érdemes a nyugdíjas koromra gyűjteni?
Nyitni egy betétszámlát és minden hónapban betenni egy bizonyos összeget, és hagyni kamatozni
vagy nyugdíjszámlát nyitni?
Külföldön is nyithatsz számlát.
Engem nemrég megkeresett egy biztosító és nyugdíj előtakarékosságot ajánlott euroban. Jött a mézesmázos duma, hogy nekem mennyivel jobb lesz, mert majd ők befektetik a pénzem - (anyádat fektesd be) - és az első 3 évre garantált kamatot adnak. De ennek az a feltétele, hogy x évig nem bonthatok szerződést stb...
Megkérdeztem az urat : Mi a különbség jövedelmezőségben, ha ugyanazt az összeget berakom egy Ausztriai bankba hosszú lejáratra.
Jött a döbbenet : Tulajdonképpen semmi, csak a bank nem garantálja az első 3 évre a hozamot. ( Igaz nem is kell mindenféle hülye feltételt teljesíteni, és akkor férek hozzá a pénzemhez amikor akarok )
Röviden összefoglalva : A legjobban akkor jársz, ha a saját kezedbe veszed a jövőd és nem engedsz egyetlen biztosítónak sem beleszólást a pénzügyeidbe. A veszteséget úgyis veled fizettetik meg, a nyereséget meg lefölözik.
Egy osztrák bank talán valamivel biztosabb hely a pénzednek mint a magyar bankok. Nem hiába hordják nagyjaik is külföldre a vagyonukat.
Azt,hogy "nagyjaink"miért külföldön tartják esetleg a pénzüket más okai is vannak.Azt azonban jó tudni,hogy bankcsőd bármikor lehet, volt már erre jó példa/ Postabank, Agrobank stb../,de biztosító csődbe nem juthat,ilyenkor megveszik a teljes állományt, mint ahogy a Garanciát eladta a Csányi a francia Groupama-nak. Az emberek csak annyit látnak, hogy a borítékon más a logó.
Még jó tudni, hogy az APEH biztosításban összegyűjtött pénzhez nem tud hozzáférni, és nem is láthatja míg a bankbetétedet zárolhatja.
Jó tanács,legyen bármikor hozzáférhető egy kis összeg bankban, de nyugdíjra, vagy hosszabb távra jó a biztosítás.Ja, és ha meghalnál a bankbetéted után a gyereked adózik, míg a biztosítási számlád után nem.
Szerintem egy jó megoldás ha befektetési aranyba teszel pénzt és az aranyat tartalékolod be.
Ez egyszer azért jó mert a befektetési arany az eu tagállamain belül vám és adómentes. ezen kívül
A fizikai arany máshoz nem mérhető garanciát biztosít a befektetések megóvásához.
2. Az értéke és a nagy likviditása miatt az arany az egyetlen, mindenki által egyformán elismert nemzetközi valuta.
3. Az arany értékére nincsenek hatással a szociális és politikai változások, a háborús konfliktusok, illetve a természeti katasztrófák.
4. A papírpénzzel szemben az arany kifejezetten értékálló befektetésnek számít.
5. Az arany biztonságot nyújt az inflációval szemben.
Szerintem nem érdemes a bankban tartani a pénzt. A legnagyobb maffia hálózatnak tartom őket, a legnagyobb uzsorások, akik legálisan végzik tevékenységüket. Sajnos! Csak nézd meg a ténykedésüket.
4.-el értek egyet "A legjobban akkor jársz, ha a saját kezedbe veszed a jövőd ..."
Ha van benned egy kis vállalkozói szelem, mutathatok egy (sokunk szerintem) egyedülálló lehetőséget. Aztán eldöntheted mit akarsz.
Ha kell az infó, írj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!