Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hallottál már az Amway-ről?...

Hallottál már az Amway-ről? Érdemes belevágni vagy ez is csak piramis játék?

Figyelt kérdés
2009. márc. 11. 07:19
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
48%

a hiba ott van,hogy a belépőknek fogalma sincs, hogy mibe vágnak bele,csak győzködik őket az élete nagy lehetőségéről. a győzködők meg nem mérik fel,hogy akit beléptetnek az eleve alkalmatlanok erre. azért győzködik,mert nekik ez anyagi érdekük függetlenűl attól,hogy a belépő mennyire van felkészülve erre lelkileg.

a termékeket nem ismerem,de ahogy hallottam elég drágák. függetlenűl,hogy jók vagy nem valljuk be egy drága terméket sokkal nehezebb eladni,mint egy olcsóbbat.

akinek van jó kereskedelmi érzéke,és elég bőr az arcán az valóban sikeres lehet,de sztem ez az emberek kis százalékára érvényes, ezért nem szabadna boldog boldogtalant hitegetni vele.

a pozitív dolgok, mint pénz ,önfejlesztés, azzal foglalkozol amivel szeretsz éppolyan munkával jár,mint bármely más munkahelyen ez egyéni ráteemettség függvénye.

magyarul az MLM ugyanolyan munkahely mint a többi csak könnyebb elkezdeni,nem kell jelentkezni a felvételre,ahol elutasíthatnak, viszont semmivel nem könnyebb keresni is vele.

2009. márc. 17. 08:45
 22/42 anonim válasza:
56%

Egyik ismerosom is Amwayezik. Kb ket eve kezdte el, hogy hat akkor o majd 5 honap mulva sokat fog keresni, csak kemenyen kell dolgozni. MEGVETT minden oktatoanyagot, mert ugye a tudast nem adjak ingyen BEFIZETETT minden konferenciara, es hidd el nem volt keves... de valahogy csak nem akar beindulni neki az uzlet... Es igen, par valasszal elottem irtak, ha van sok naiv ismerosod, akkor erdemes.

A termekeik... hmzz... Hat igen urhajosoknak kifejlesztett vitaminok hejdejok, meg viztisztito berendezesek.... Meg vedd meg, mert ez kulonleges technologiaval keszult jobban felszivodik mint a mesterseges... He?

Hol elunk??? Egeszseges akarsz lenni, taplalkozz egeszsegesen, valtozatosan. Ne kuporgass elj zsirosdeszkan es vedd meg a x huf-os bogyot (asszem 6-8000 korul, szerintem ebbol mar szep mennyisegu gyumolcsot zoldseget lehet venni :] )

De valamit tenyleg nagyon jol tudnak. Lelkesiteni, almokat adni...

Nekem nem szimpatikus. Szerintem nem a kereskedelem tartja fenn a gazdasagot, hanem a termeles.

2009. márc. 17. 10:33
 23/42 anonim ***** válasza:
16%
Nem piramis játék, multi level marketingnek hívják.Régen csináltam, mára Magyarországon szerintem befulladt.Nincs értelme, az embereknek nincs pénze a jó, de drága termékekre.
2009. márc. 17. 10:40
 24/42 anonim ***** válasza:
53%

Én is belekezdtem, de nekem nem volt kedvem bemutatókat tartani, eljárkálni konferenciákra, pénzt áldozni. A termékek nagyon drágáknak tűnnek, de mivel koncentrátumok tovább tartanak. Az artistry termékek nagyon jók benne, nagyon drágák, de nagyon sokáig tartanak.

Én lusta voltam csinálni, de barátnőm jelenleg havi szinten több százezer forintot keres vele, de egyfolytában jön-megy, én nem tudnám.

Ha nincs türelmed, pénzed, időt, pénzes ismerőseid ne kezdj bele

2009. márc. 17. 19:03
 25/42 anonim ***** válasza:
71%
Csak annyit fűznék hozzá a dologhoz, hogy ezt mi, ha nem a pénz működteti? Ha nincs pénze az alsó ágaknak visszaesik a forgalom és nincs mit visszaosztani, legfeljebb az új belépők (palimadarak)által megrendelt csomagok árából. Ebből az egészből csak azok részesülnek igazán, akik a tűzhöz közel állnak, mert sajnos itt is működik a "pénz beszél, kutya ugat", vagy a "minden szentnek mega felé hajlik a keze" szisztéma. Nekem lett volna lehetőségem még 1992-ben belépni, egy olyan csoporthoz, akik megmondták mennyi pénz és milyen kaliberű embereket kell ezzel megkeresni és a jogdíjas jövedelmet, secc-perc alatt elérhetem. Ez bizony a valóság volt, mert akihez beléptem volna, 6 hónap alatt jogdíjas lett, de az is hozzá tartozik az igazsághoz, hogy egy év mulva "megemelték" a verdáját úgy, hogy még 10km-re is hallották. Csak figyelmeztetésnek szánták, azok a nehéz fickók, akik valójában összehozták neki az üzletet és ők hoppon maradtak. Egyébként minnél szegényebb és kiszolgáltatottabb egy ország népe, annál könnyebb őket befojásolni (lásd: amway találkozók, ahol kiállítanak olyan embereket, akikről sosem hallottunk és mint az istent, dicsőitik és megpróbálják neked megmagyarázni, hogy Te egy nagy hülye vagy, ha ezt nem csinálod, így ott és akkor eldöntöd, hogy csinálod, "mert hülye azért nem vagyok", bár gőzöd nincs, hogy mibe fogsz, de olyan meggyőzően vezetik fel, hogy ennek aztán nem lehet ellen állni. Egyébként, mint minden MLM rendszerben fontosak azok a személyek, akiknek jó a beszélőjük, hiszen az "isten nagy állatkertjében" a bárányokat mindig irányítgatta valami pásztor elnevezésű egyén. De kérdezem én, ha valaki nem tud az életben boldogulni másképpen, akkor miért pont ettől várja a csodát? Ez is egy fajta üzlet, ahol rengeteg a farkas és aki nem vallja magáénak ezt az elvet, az sajnos alul marad. Szeretném mindenkinek a figyelmébe ajánlani a "Robert T.Kiyosaki-Sharon L. Lechner - Cashflow négyszög" című könyvét, amiből rengeteget tanul az ember arról a pszichológiáról, amely az igazi üzletembereket mozgatja. Olvasd el és azután dönts arról, hogy ez kell-e neked, nehogy a hamari döntés miatt csődöt jelents, vagy netán lelki gyötrelembe ess.
2009. márc. 18. 08:43
 26/42 anonim ***** válasza:
79%

Mindent a pénz működtet, a tescot is a biztosítást is és még a villamost is...

Véleményem szerint nem ilyen fórumokon kéne megkérdezned, hogy jó-e az amway, hanem magad nézz utána. Én személy szerint nem értettem az egészből semmit elsőre, nem ismertem egy negatív véleményt sem, de különösebben nem is érdekelt, őszintén bevallottam, hogy nem érdekel. Aztán hallottam a tisztítószerekről, hogy természetkímélőek, utána néztem a benne lévő anyagoknak és utána számoltam az áraknak, és egyrészt valóban az jött ki, hogy gazdaságosabb és mindemellett tényleg semmilyen káros anyag nincs bennük, amennyiben pedig van, tanácsot kapsz a használat utáni semlegesítésre.

De az amwaről csak akkor fogsz tudni megszerezni információkat, ha nem ilyen fórumokon keresed a megoldást, hanem hivatalos írásokban nézel utána mindennek.

Miután megnéztem a termékeket, megnéztem az üzleti koncepciót is. 15-ször hallgattam meg, mire azt mondhattam, hogy értem, miről van szó. Pedig jó tanuló voltam az iskolában, s a tanárok is dicsértek, hogy okos gyerek vagyok. Úgy vettem észre, igazán barátságos a koncepció (a piramisok Egyiptomban vannak), én magam nem dolgozom ugyan, mert szociofóbiás vagyok egy kicsit, de a képzési rendszer könyveit olvasom és cédéit hallgatom, mert rengeteget fejlődtem tőlük emberi kapcsolataimban és saját munkámban is.

Gary Chapman: A szerelem pszichológiája

David J. Schwartz: Gondolj merészet

Allan és Barbara Pease: Miért nem képesek többfelé figyelni a férfiak, és miért nem tudnak eligazodni a térképen a nők?

Allan Pease: Kérdezni tudni kell!

Florence Littauer: Személyiségünk rejtett tartalékai - pároknak

Napoleon Hill: Gondolkozz és gazdagodj

Ajánlott olvasmány mindenkinek!

Az amway régen:

Sajnos voltak és a mai napig vannak olyan tagok az amwayben, akik lejáratják a rendszert, mert nem megfelelően használják azt, illetve nem értették meg a lényegét. Ezért van, hogy annyi embernek negatív emléke van ezzel kapcsolatban, valakit nem tudott levakarni, annyira tukmálta rá a termékeket, vagy egy amway tag félreértette a koncepciót, és mint vadbarom lépteti be az embereket, pedig abból nem lesz pénze... de ha nem érti... szegény marad...

Úgyhogy véleményem szerint semmiről ne mondjunk véleményt, amíg meg nem vizsgáltuk azt tüzetesebben ;)

2009. márc. 23. 12:22
 27/42 anonim válasza:
88%

Pozitív és negatív blogok vegyesen

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

...

2009. márc. 23. 13:06
 28/42 anonim válasza:
29%

Ne vágjon bele senki, mert piramisjáték... hol dolgozol?

piramisban, az igazgatónak, ill. a tulajnak keresel igazán!

Itt legalább magad eldöntheted, hogy akarod-e csinálni, vagy sem! A munkahelyedet, ha nem tetszik, másik piramisra cserélheted!

Telített a piac: ne gyártsanak több autót, mert már mindenkinek van=telített a piac, vagy: ne építkezz, mert így is van eladó lakás=telített a piac

MLM - mindent tudok róla : akkor miért nem vagy belőle milliomos?

2009. júl. 18. 08:22
 29/42 anonim válasza:
70%

Az egyik cimborám kb. 2 éve kezdte az Amway üzletét építeni. Abban az időben (a srác 18 éves volt) azt mondta, jövő nyárra (6 hónap múlva) saját Honda Civicje lesz, saját kecó...stb. Mondtam neki, ha ez megvalósul, belépek. 1 év múlva megint előhozta, h nem-e lépnék be, kérdeztem, hol a kocsi, hol a kecó? Persze sehol se volt, de kimagyarázta, hogy "még nem vágta a szabályokat, nem látta át az üzletet!"

Most egy albérletben lakunk, egyetemisták vagyunk. Egy lakásban élünk, mégis két teljesen különálló életet élünk. Jómagam próbálok egy szürke egyetemistaként élni, néha sörözgetni előadások után füstös egyetemi kocsmákban haverokkal, tervezgetni az életemet a diploma után. Ő pedig teljesen átugorva egyetemista létét megszállottan csak az üzletére gondol és csak azzal foglalkozik. Rengeteg személyiségfejlesztő könyvet olvas, melyekből az üzleti személyisége lehet, hogy fejlődik, de az emberi oldala is ugyanolyan gyorsan épül le. Nehezen beszélgetünk el vele, nem érdekli semmi más, csak az üzlete. Minden ismerősében potenciális ügyfelet lát, akire rá tudná tukmálni a szarjait, és be tudná építeni az üzletében.

Apropó termékek:

Semmivel sem jobbak a termékek, mint a boltban kaphatóak, sőt! Mivel semmi más márkát nem használ (és persze kiváncsiságból én is leteszteltem a cuccait), ezért érdemben is tudok állást foglalni...: A borotvazselé nem habzik eléggé, és nem fedi be úgy az arcbőrt, mint a Gillette. A mosogatószer gyengén habzik, kevésbé oldja a zsírt, mint pl. a Jar. A súrolószer kikezdi a legtöbb felületet, összehasonlíthatatlan a Cif-fel, a tusfüdők kritikán aluliak, büdösek, bármelyik Fa, vagy Axe tusfürdő veri őket. Parfümök semmivel sem különbek a többitől, szóval nem nagyon tudok mondani olyan terméket, ami sokkal jobb minőséget képviselne a piacon kapható termékektől.

A vitaminok és a víztisztító cucc egyértelműen böszmeség. Ha vki egészségesen akar élni, mozogjon, tömje magát gyümölccsel és kajáljon változatosan, a víztisztítás pedig szerintem eklatáns példája, hogy az embereket mennyire könnyű átverni...

Az előzőekben frankón elmondták az üzlet mélyebb részleteit, ezekbe nem megyek bele, mert nem nagyon érdekel, és nyilván kevesen gazdagodnak meg belőle, mert nem nekünk, magyaroknak, és főleg nem nekünk, dolgozó, folyamatosan nélkülözni kényszerülő magyaroknak (és főleg nem nekem, csóri egyetemistának) lett kitalálva a rendszer! Stabil anyagi háttér nélkül esélytelen a dolog...

Ez volt az én történetem, szerintem nagyon tanulságos, mert egy nagyon jó barátomból egy agymosott, megszállott, pénzmániás őrült lett, aki szép lassan barátait vesztve elmélyült az üzlet világában. Aki szeretne ilyen áron meggazdagodni, az vágjon bele, próbálja meg, bár szerintem meggazdagodni a barátok elvesztése és a társadalom megvetése árán nem biztos hogy pótolható áldozat...

2010. febr. 4. 20:21
 30/42 anonim ***** válasza:
33%

Kedves Kérdező!

Hogyha szeretnél belekezdeni, szerintem olyan embert kérdezz meg róla, aki ebben sikereket ért el, mert úgy gondolom, hogy akik itt negatív véleményt alkotnak, ők most nagy valószínűséggel nem ebből élnek.

Én csak ajánlani tudom. Nem vagyok sem agitáló, sem eladó típus. Ez egy szakma, amit meg kell tanulni és megfelelően alkalmazni. Úgy, mint az életben bármi mást. Sok sikert!

2010. júl. 7. 00:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!