Hallottál már az Amway-ről? Érdemes belevágni vagy ez is csak piramis játék?
Az első néhány válasz annyira jellemzően magyar volt! A sopánkodás, "nem lehet megcsinálni", "senkinek nem kell", "csak belebuksz". Az én környezetemben is voltak ilyen szánalmas emberek, el is hajtottam őket. Nekem is jöttek a nagyon okos dumájukkal, hogy "sz*r a helyzet", "ilyenkor nem szabad vállalkozást indítani", "úgyis belebuksz". Ők pedig garantáltan valami alkalmazotti állásban vannak, és csak a saját kudarcaikat és képtelenségeiket nyomják rá a vállalkozó szelleműekre. Ennek ellenére megcsináltam a vállalkozásomat (nem MLM) és gazdasági válság ide vagy oda, igen jól megy. Most bezzeg kussolnak.
Kedves kérdező! NE hallgass azokra az okosokra, akik megpróbálnak lebeszélni egy számodra kicsit is szimpatikus tevékenységről. Az sem baj, ha belebuksz, akkor is tanultál valamit, legalább megnézted. De sosem marad benned az, hogy "vajon mi lett volna, ha...". Az MLM-rendszerek óriási előnye a személyiségfejlődés. Ha kitartó vagy, megtanulhatod hogyan legyél önálló, kitartó, következetes. Ha jó a képzésük, megtanítanak kommunikálni, tárgyalni. Ha ott is hagyod őket, ez a tudás a tiéd lesz, bármikor az életben használhatod. Egy nagyon fontos dolog az MLM-cégeknél, hogy olyant válassz, ahol számodra is elfogadható terméket árulnak. Sőt, ne csak elfogadható legyen, hanem te is nagyon szívesen használd. Mert egy olyan dolgot eladni, amiben nem hiszel, kínszenvedés.
Bárhogy is döntesz, sok sikert kívánok!
(a hitetleneket pedig hajtsd el! :-))
Az MLM egy átverés valójában. A rendszer lényege: eladhatatlan versenyképtelen termékek rásózása ismerősökre. Az mlm-termékek vásárlóinak 99 %-a valójában maga is viszonteladó, s CSAK AZÉRT veszi a terméket, mert azt hiszi, hogy ő is nyerni fog belőle. Az emberek 95 %-a valójában néhány hónapon belül kilép, s azután sosem vesz a termékből. Ennek a 95 %-nak a pénzét osztja szét egymás közt a maradék 5 %, s azt is úgy, hogy a pénz 90 %-át 0,1 % kapja.
Az mlm-ben sikernek számít már az is, ha az ember nullán van, azaz nincsenek veszteségei. Még ezt sem képes elérni a mlm-tagok 95 %-a! A többi? A többi 2-3 % a magyar minimálbér alatti vagy legjobb esetben akörüli jövedelmet ér el azt is scak akkor, ha nem fizet adót. A magyar adatok nem nyilvánosak, de az USÁ-ban komoly dolog az adózás, ezért az ottani adatok ismertek. Az ottani statisztikák szerint egy átlagos Amway független kereskedő ÉVES tiszta jövedelme kb. 85 (nyolcvanöt) dollár. A magyar átlagbért csak 1-1,5 % éri el, jellemzően a heti 40 óránál jóval több munkával. Azok pedig, akik valóban szép jövedelmet érnek el mlm-ben (mondjuk a magyar átlagbér másfelét legalább) alig néhány ezrelék.
Szóval mlm-ben elkezdeni dolgozni PÉNZKIDOBÁS. Bármi másba kezdj bele, ne ebbe ne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!