Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hallottál már az Amway-ről?...

Hallottál már az Amway-ről? Érdemes belevágni vagy ez is csak piramis játék?

Figyelt kérdés
2009. márc. 11. 07:19
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
37%
Ez egy legális piramisjáték. 1 % felosztja egymás közt 99 % pénzét. Akkor vágj bele, ha van kis tőkéd és időd, erős rábeszélőképességed, s sok buta ismerősöd. Ha ezek nincsenek, akkor csak egy leszel a 99 %-ból, aki fizeti a pénzt és veszi a túlárazott felesleges termékeket, s amíg kilép (az átlag 4-5 hónap után hagyja abba), veszít több százezer forintot.
2009. márc. 13. 06:24
 12/42 anonim válasza:
79%

Az első néhány válasz annyira jellemzően magyar volt! A sopánkodás, "nem lehet megcsinálni", "senkinek nem kell", "csak belebuksz". Az én környezetemben is voltak ilyen szánalmas emberek, el is hajtottam őket. Nekem is jöttek a nagyon okos dumájukkal, hogy "sz*r a helyzet", "ilyenkor nem szabad vállalkozást indítani", "úgyis belebuksz". Ők pedig garantáltan valami alkalmazotti állásban vannak, és csak a saját kudarcaikat és képtelenségeiket nyomják rá a vállalkozó szelleműekre. Ennek ellenére megcsináltam a vállalkozásomat (nem MLM) és gazdasági válság ide vagy oda, igen jól megy. Most bezzeg kussolnak.

Kedves kérdező! NE hallgass azokra az okosokra, akik megpróbálnak lebeszélni egy számodra kicsit is szimpatikus tevékenységről. Az sem baj, ha belebuksz, akkor is tanultál valamit, legalább megnézted. De sosem marad benned az, hogy "vajon mi lett volna, ha...". Az MLM-rendszerek óriási előnye a személyiségfejlődés. Ha kitartó vagy, megtanulhatod hogyan legyél önálló, kitartó, következetes. Ha jó a képzésük, megtanítanak kommunikálni, tárgyalni. Ha ott is hagyod őket, ez a tudás a tiéd lesz, bármikor az életben használhatod. Egy nagyon fontos dolog az MLM-cégeknél, hogy olyant válassz, ahol számodra is elfogadható terméket árulnak. Sőt, ne csak elfogadható legyen, hanem te is nagyon szívesen használd. Mert egy olyan dolgot eladni, amiben nem hiszel, kínszenvedés.

Bárhogy is döntesz, sok sikert kívánok!

(a hitetleneket pedig hajtsd el! :-))

2009. márc. 13. 08:36
 13/42 anonim válasza:
75%
anyumék is csinálják.nem piramis játék. és a véleményem sokkal jobbak a termékek ,mint bármelyik bóvli,amit a boltban lehet kapni. vettem én boltba 150 ft mosogatószert,annyira nagy reklámja volt a tv-ben, olyan szépen kiszárította a kezemet. soha többé nem fogom használni azt a márkát.amwy,ha drágábbak is,de koncentrátum pl a mosogatószer és fél évig elég.
2009. márc. 13. 18:52
 14/42 anonim ***** válasza:
65%
Azt hittem, az Amway-láz már tizennéhány éve lefutott. Lehet, hogy a fiatalabb generáció semit nem tud róla, a hiszékenyebbje beveszi a kiváló minőségről szóló ódákat.
2009. márc. 15. 08:34
 15/42 anonim válasza:
37%
Akárki akármit mond, nem a megfogalmazáson van a hangsúly, részben hasonlít egy piramisjátékra. A feletted lévők kapják a zsét, Te meg dolgozzál érte. Csak legális, mert termékeket árulnak, amik azért drágák, hogy a jutalékos rendszer meglegyen.
2009. márc. 15. 09:01
 16/42 anonim válasza:
53%
Nagyon keveseknek jön be, csak a rábeszélős és erre nagyon sok időt szánóknak. Most újfajta "üzletpolitkával" próbálkoznak, mint régen, de... szerintem csak az tudja csinálni, aki igazán hisz benne, és aki elég... hasonlóan naiv... vagy gazdag ismerőssel rendelkezik, akiket be tud szervezni. Kulcsszava még mindig a beszervezés. Ami szerintem nem hangzik jól. Most ugyan csak 1950 Ft a beugró, és csak az első vásárláskor kell "csak" tizenvalahányezret fizetni. (tehát ekkor még mindig te fizetsz.... ) Szóval mindenki maga tudja, mennyi energiát és időt tud erre fordítani. De szerintem lehet jobban jövedelmező szabadidőeltöltést is találni.
2009. márc. 15. 14:53
 17/42 anonim válasza:
77%
Szerintem az MLM rendszer nem piramis jellegű, mert a piramisban fejpénzek vannak, az MLM ben viszont a forgalom után jár pénz. Ha PL. az alattad dolgozó pénzt keres, Te nem biztos, hogy kapsz egy forintot is, ha nem dolgozol. Szerintem az embereknek a személyes törődése, ami lendületben tartja az üzletet. Azokat az embereket kell keresni, akiknek erre van igényük, ha nincs rá igény, akkor kár győzködnöd, csak magadnak ártasz és tönkremehet a már meglévő kapcsolatod is, ha nagyon nyomulsz. Mindezek ellenére sok sikert kívánok, legalább próbáld meg, hátha a Neked is nagy üzleted lesz!
2009. márc. 15. 20:51
 18/42 anonim válasza:
62%
Jobb ha szakértőktől kérsz véleményt. Pl. Olvasd el Robert Koyosaki vagy Brian Tracy könyveit. Meg fogsz lepődni, hogy ezek a rettentően sikeres, világszerte tisztelt és elismert emberek a jövő üzleti lehetőségének tartják a Network Marketinget. Az Amway lassan 20 éve működik Magyarországon. Érdemes utána nézni az üzleti forgalmuknak. Talán nem árt összehasonlítani a többi magyarországon működő network marketing módszerrel mökő cég forgalmával. Vagy akár a hagyományos kereskedelemmel működő cégek forgalmával. Meg kell kérdezni, hogy az aki 3 éve kezdte és most jobban keres mint egy multi vezérigazgatója az hogy lehet? Akkor most nem az lesz sikeres aki az elején kezdte? Akkor ez mégsem egy piramis játék? Figyelj kérdező! Én is azt tudom tanácsolni amit az egyik hozzászóló, ne foglalkozz a negatív emberekkel mert lehúznak a maguk szintjére. Nem ismerek még egy olyan vállalkozást amiben olyan lehetőségek rejlenek mint a network marketingben, legyen az bármelyik cég amely ezt kínálja neked, akár az Amway akár az FLP vagy bármelyik. Én azt mondom, RAGADD MEG!!! Mert életed nagy lehetősége lehet. Bármibe kezdesz is, mindíg lesz valaki aki elfogja mondani "az" miért nem lesz jó neked. Ne figyelj ezekre az emberekre. Legtöbbször attól tartanak hogy Te sikeres leszel, holott nekik nem sikerült. De az is lehet, hogy felszínes információk alapján szeretnének szakértői véleményt mondani. Szerintem vágj bele. Nincs mit veszítened. Soha semmilyen vállalkozásban nem fogsz akkora támogatást kapni mint ebben az üzletágban. Fogadd meg a segítőid tanácsait. Keresd meg a "vonalodon" elérhető legsikeresebb embert. Neki is anyagi érdeke, hogy segítsen téged. Használd ki a képzés minden ágát, konzultációk, hanganyagok, könyvek, szemináriumok, és új ember lesz belőled. Egyben biztos lehet, az hogy meddig jutsz el benne az egyedül csak attól függ, hogy te meddig akarsz eljutni. Sok sikert!
2009. márc. 16. 06:04
 19/42 anonim ***** válasza:
48%

Az MLM egy átverés valójában. A rendszer lényege: eladhatatlan versenyképtelen termékek rásózása ismerősökre. Az mlm-termékek vásárlóinak 99 %-a valójában maga is viszonteladó, s CSAK AZÉRT veszi a terméket, mert azt hiszi, hogy ő is nyerni fog belőle. Az emberek 95 %-a valójában néhány hónapon belül kilép, s azután sosem vesz a termékből. Ennek a 95 %-nak a pénzét osztja szét egymás közt a maradék 5 %, s azt is úgy, hogy a pénz 90 %-át 0,1 % kapja.

Az mlm-ben sikernek számít már az is, ha az ember nullán van, azaz nincsenek veszteségei. Még ezt sem képes elérni a mlm-tagok 95 %-a! A többi? A többi 2-3 % a magyar minimálbér alatti vagy legjobb esetben akörüli jövedelmet ér el azt is scak akkor, ha nem fizet adót. A magyar adatok nem nyilvánosak, de az USÁ-ban komoly dolog az adózás, ezért az ottani adatok ismertek. Az ottani statisztikák szerint egy átlagos Amway független kereskedő ÉVES tiszta jövedelme kb. 85 (nyolcvanöt) dollár. A magyar átlagbért csak 1-1,5 % éri el, jellemzően a heti 40 óránál jóval több munkával. Azok pedig, akik valóban szép jövedelmet érnek el mlm-ben (mondjuk a magyar átlagbér másfelét legalább) alig néhány ezrelék.

Szóval mlm-ben elkezdeni dolgozni PÉNZKIDOBÁS. Bármi másba kezdj bele, ne ebbe ne.

2009. márc. 16. 08:14
 20/42 anonim válasza:
50%
egyetértek azzal, hogy ha van sok időd, jó rábeszélő képességed és sok buta ismerősöd, akkor csináld...
2009. márc. 16. 16:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!