Ez valóban piramis játék lenne?
Azért ide írom a kérdést, mert ugye ez gazdasági bűncselekmény. Bemásolom a cikket:
"A játék lényege, hogy kapsz egy levelet tőlem, amin szerepel 3 gyermek neve és életkora. A lista első helyén szereplőnek én küldök egy korának megfelelő könyvet. Amikor továbbítod a levelet 6 másik gyereknek a te neved kerül a 3. helyre. Ha mindenki elküldi további hat gyerkőcnek akkor már a 2. helyen leszel. És így tovább. Amikor te kerülsz az 1. helyre már 36 listán leszel első helyen. Így kaphatsz tőlük egy-egy könyvet."
Ezt a levelet magyar óvónők indították el, hogy a gyerekek könyv iránti szeretetét fokozzák. Na de itt az óvónőknek semmi haszna a dologból. Valóban bűnt követtek el?
Tulajdonképpen az. De a piramisjáték alapvetően nem illegális (sok legális piramissal foglalkozó cég van magyarországon is, pl amway, noni stb). Akkor törvénytelen, ha egyszer csak a piramis tetején álló emberek lelépnek a pénzzel.
Szóval bár piramisjáték a fenti is, szerintem sok baj nincs vele (bár nekem kicsit bonyinak tűnik elsőre...).
Magyarországon apiramisjáték szervezését a törvény bűnteti, 3 év börtönbűntetés szabható ki érte. Az MLM az amit nem bűntetnek.
Szerintem sincs nagy baj vele, és úgy gondolom, hogy itt senki em fog lelépni, sem pénzzel, sem könyvekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!