Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ez valóban piramis játék lenne?

Ez valóban piramis játék lenne?

Figyelt kérdés

Azért ide írom a kérdést, mert ugye ez gazdasági bűncselekmény. Bemásolom a cikket:

"A játék lényege, hogy kapsz egy levelet tőlem, amin szerepel 3 gyermek neve és életkora. A lista első helyén szereplőnek én küldök egy korának megfelelő könyvet. Amikor továbbítod a levelet 6 másik gyereknek a te neved kerül a 3. helyre. Ha mindenki elküldi további hat gyerkőcnek akkor már a 2. helyen leszel. És így tovább. Amikor te kerülsz az 1. helyre már 36 listán leszel első helyen. Így kaphatsz tőlük egy-egy könyvet."

Ezt a levelet magyar óvónők indították el, hogy a gyerekek könyv iránti szeretetét fokozzák. Na de itt az óvónőknek semmi haszna a dologból. Valóban bűnt követtek el?

2009. márc. 4. 11:19
 1/3 anonim ***** válasza:
80%

Tulajdonképpen az. De a piramisjáték alapvetően nem illegális (sok legális piramissal foglalkozó cég van magyarországon is, pl amway, noni stb). Akkor törvénytelen, ha egyszer csak a piramis tetején álló emberek lelépnek a pénzzel.

Szóval bár piramisjáték a fenti is, szerintem sok baj nincs vele (bár nekem kicsit bonyinak tűnik elsőre...).

2009. márc. 4. 11:39
 2/3 A kérdező kommentje:

Magyarországon apiramisjáték szervezését a törvény bűnteti, 3 év börtönbűntetés szabható ki érte. Az MLM az amit nem bűntetnek.

Szerintem sincs nagy baj vele, és úgy gondolom, hogy itt senki em fog lelépni, sem pénzzel, sem könyvekkel.

2009. márc. 4. 12:41
 3/3 anonim ***** válasza:
96%
Én is megkaptam ezt a levelet és jónak is találtam, de nem jelentkezett 6 másik anyuka hogy folytassák, úgyhogy én sem folytattam. Pedig szerintem senki nem veszít ezzel.
2009. márc. 4. 13:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!