Szar anyagi helyzetben élsz. Egy nagyobb pénzösszeghez jutsz. Mit teszel?
Van egy 600,000,-es hitelkártyánk kimerítve.
Van egy 700,000,-es személyi hitelünk
van két diákhitelünk összesen 2,500,000,-értékben
Ezekbe bármelyikbe előtörleszthetünk, ezáltal rövidebb ideig kellene csak fizetni.
Emelhetnénk életszínvonalunkon, nem tudom mikor volt itthon utoljára sajt, zöldség vagy gyümölcs... (havi kajapénz 40,000,-)
Felújíthatnánk a lakást, kéne új ajtó, új ablakok, a falak leverve- ki kéne vakolni, festeni... (festés: 130,000,- Ajtó olcsón: 50,000,- ablakok:5*80,000,-)
Újra kéne építtetni a kéményt, mert majdnem eldől...
A kertben mindig tönkremegy valami gép, hol a fűnyíró, hol a kapálógép... (20,000,-100,000,-)
Kell venni tüzifát télre... (170,000,-)
És nem beszélve arról, hogy nincs semmilyen biztosításunk és kéne valamit félretenni is (férjeméket épp kiszervezik..)(biztosítás évi 40,000,-)
Mi lenne az, illetve milyen sorrendben építenéd be plusz jövedelmed?
Holnaptól én is dolgozom gyes után, előrébb leszünk pár tízezer ft-tal, és nyáron kapjuk a magánnyugdíjpénztár után a pénzt (200,000,- ft)
Nem tudjuk, milyen léptékekben haladjunk a talán jobb jövő felé...
Köszönöm, aranyosak vagytok.
A kapálógép azért kell, hogy megtermeljük magunknak a krumplit, hagymát, paprikát, paradicsomot, céklát, tököt...
Köszönöm a válaszokat, hasznosak, írjatok még:-)
Az én variációim:
1.baleset és egészség biztositás
Indok: Ha történik veletek valami, nemhogy +pénz nem lesz, de rosszabb lesz a helyzet mint ami volt. /Ez nem több 2 személyre mint havi 10e Ft/
2.Havi 10e Ft mehet életszínvonal emelésre.
3.Havi 10e-t pedig +törlesztésre
4.Mellékállás, ezt pedig 100%-ig Hitel törlesztésre
5.MNYP pénz: a fenntartáshoz szükséges gépek megjavítása, azt írtad ez a kapálógép. A megmaradt összeget pedig Vésztartaléknak meghagyni. A gép újra tönkremehet és akkor nem lesz máshonnan pénz, vagy bármi közbejöhet, és az a minimum, hogy 100 000 Ft vésztartalék legyen ilyenkor.
Hitel törlesztés:
Pontosabb adatok hiányában elég nehéz megmondani, hogy melyiket kellene kilőni, de én valamiért a hitelkártyát és a személyi kölcsönt lőném ki először.
1.Kisebb az összege, hamarabb ki lehet fizetni és akkor jöhet a nagyobb falat diákhitel.
2.Szerintem a hitelkártya és a szem. kölcsön drágább is mint a diákhitel, tehát azokat éri meg először kivégezni.
Igen, férjemmel tegnap abban állapodtunk meg, hogy benyomjuk a hitelkártyába, azzal az ki is fut. Az abból "fennmaradó" addig odafizetett havi összeget félretesszük, és 2-3 havonta újítunk egy ablakot, vagy festetünk egy helyiséget.
A biztosításra azt mondta, és elfogadom, hogy várjunk addig, amíg stabil lesz a helyzet, ne hogy megint úgy járjunk, hogy pár hónap mulva le kell mondani...
Szóval marad a hitelrendezés, és utána a csinosítgatás apránként.
Amúgy eladni nem fogjuk, az ezer százalék, mert nem a miénk a lakás...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!