Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Szar anyagi helyzetben élsz....

Szar anyagi helyzetben élsz. Egy nagyobb pénzösszeghez jutsz. Mit teszel?

Figyelt kérdés

Van egy 600,000,-es hitelkártyánk kimerítve.

Van egy 700,000,-es személyi hitelünk

van két diákhitelünk összesen 2,500,000,-értékben

Ezekbe bármelyikbe előtörleszthetünk, ezáltal rövidebb ideig kellene csak fizetni.

Emelhetnénk életszínvonalunkon, nem tudom mikor volt itthon utoljára sajt, zöldség vagy gyümölcs... (havi kajapénz 40,000,-)

Felújíthatnánk a lakást, kéne új ajtó, új ablakok, a falak leverve- ki kéne vakolni, festeni... (festés: 130,000,- Ajtó olcsón: 50,000,- ablakok:5*80,000,-)

Újra kéne építtetni a kéményt, mert majdnem eldől...

A kertben mindig tönkremegy valami gép, hol a fűnyíró, hol a kapálógép... (20,000,-100,000,-)

Kell venni tüzifát télre... (170,000,-)

És nem beszélve arról, hogy nincs semmilyen biztosításunk és kéne valamit félretenni is (férjeméket épp kiszervezik..)(biztosítás évi 40,000,-)

Mi lenne az, illetve milyen sorrendben építenéd be plusz jövedelmed?

Holnaptól én is dolgozom gyes után, előrébb leszünk pár tízezer ft-tal, és nyáron kapjuk a magánnyugdíjpénztár után a pénzt (200,000,- ft)

Nem tudjuk, milyen léptékekben haladjunk a talán jobb jövő felé...

2011. márc. 31. 13:00
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm, aranyosak vagytok.

A kapálógép azért kell, hogy megtermeljük magunknak a krumplit, hagymát, paprikát, paradicsomot, céklát, tököt...

Köszönöm a válaszokat, hasznosak, írjatok még:-)

2011. márc. 31. 13:49
 12/14 Sovcsik Krisztián ***** válasza:
56%

Az én variációim:

1.baleset és egészség biztositás

Indok: Ha történik veletek valami, nemhogy +pénz nem lesz, de rosszabb lesz a helyzet mint ami volt. /Ez nem több 2 személyre mint havi 10e Ft/

2.Havi 10e Ft mehet életszínvonal emelésre.

3.Havi 10e-t pedig +törlesztésre

4.Mellékállás, ezt pedig 100%-ig Hitel törlesztésre

5.MNYP pénz: a fenntartáshoz szükséges gépek megjavítása, azt írtad ez a kapálógép. A megmaradt összeget pedig Vésztartaléknak meghagyni. A gép újra tönkremehet és akkor nem lesz máshonnan pénz, vagy bármi közbejöhet, és az a minimum, hogy 100 000 Ft vésztartalék legyen ilyenkor.

Hitel törlesztés:

Pontosabb adatok hiányában elég nehéz megmondani, hogy melyiket kellene kilőni, de én valamiért a hitelkártyát és a személyi kölcsönt lőném ki először.

1.Kisebb az összege, hamarabb ki lehet fizetni és akkor jöhet a nagyobb falat diákhitel.

2.Szerintem a hitelkártya és a szem. kölcsön drágább is mint a diákhitel, tehát azokat éri meg először kivégezni.

2011. márc. 31. 15:40
 13/14 anonim ***** válasza:
78%
mindenképp a hiteleket kellene rendezni. tudom, nehéz, és vérszemet is kapsz, mert nagyon jó lenne azt végre magatokra költeni. elhiszem, hogy baromira nem éltek nagy lábon, mégis szar a helyzet. azt gondolod, hogy úgysem lesz jó, csak most? ha nem törleszted a hiteleidet, akkor az esélyét is elveszed a normálisabb életnek. megcsinálod az ablakot, mit érsz vele, ha pár hónap múlva neadjisten el kell adnod, és kicsibe költözni? tapasztalatból beszélek. gondold át. jobban fogsz aludni, ha egy az egyben a hitelekbe fekteted a pénzedet. lesz jobb is.
2011. márc. 31. 21:23
 14/14 A kérdező kommentje:

Igen, férjemmel tegnap abban állapodtunk meg, hogy benyomjuk a hitelkártyába, azzal az ki is fut. Az abból "fennmaradó" addig odafizetett havi összeget félretesszük, és 2-3 havonta újítunk egy ablakot, vagy festetünk egy helyiséget.

A biztosításra azt mondta, és elfogadom, hogy várjunk addig, amíg stabil lesz a helyzet, ne hogy megint úgy járjunk, hogy pár hónap mulva le kell mondani...

Szóval marad a hitelrendezés, és utána a csinosítgatás apránként.

Amúgy eladni nem fogjuk, az ezer százalék, mert nem a miénk a lakás...

2011. ápr. 2. 11:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!