Szar anyagi helyzetben élsz. Egy nagyobb pénzösszeghez jutsz. Mit teszel?
Van egy 600,000,-es hitelkártyánk kimerítve.
Van egy 700,000,-es személyi hitelünk
van két diákhitelünk összesen 2,500,000,-értékben
Ezekbe bármelyikbe előtörleszthetünk, ezáltal rövidebb ideig kellene csak fizetni.
Emelhetnénk életszínvonalunkon, nem tudom mikor volt itthon utoljára sajt, zöldség vagy gyümölcs... (havi kajapénz 40,000,-)
Felújíthatnánk a lakást, kéne új ajtó, új ablakok, a falak leverve- ki kéne vakolni, festeni... (festés: 130,000,- Ajtó olcsón: 50,000,- ablakok:5*80,000,-)
Újra kéne építtetni a kéményt, mert majdnem eldől...
A kertben mindig tönkremegy valami gép, hol a fűnyíró, hol a kapálógép... (20,000,-100,000,-)
Kell venni tüzifát télre... (170,000,-)
És nem beszélve arról, hogy nincs semmilyen biztosításunk és kéne valamit félretenni is (férjeméket épp kiszervezik..)(biztosítás évi 40,000,-)
Mi lenne az, illetve milyen sorrendben építenéd be plusz jövedelmed?
Holnaptól én is dolgozom gyes után, előrébb leszünk pár tízezer ft-tal, és nyáron kapjuk a magánnyugdíjpénztár után a pénzt (200,000,- ft)
Nem tudjuk, milyen léptékekben haladjunk a talán jobb jövő felé...
Ha nyernék a lottón, én sem itt érdeklődnék...
Annyi a nagyobb összeg, amit írtam is. A 200,000,-ft, ami nyáron jön. Meg az, hogy én is dolgozok, abból is marad 30,000,-ft kb. Hova, hogyan építsük be a plusz pénzt?
Nekünk már ez is hatalmas pénz...
Én először megcsináltatnám a kéményt, mert ha eldől az többe kerül.
ha tényleg ennyire gáz a fűnyírót kicserélném. A kaszálógép nem tudom mire kell, ha nem fontos hagynám.
Ezek után a havi pluszjövedelemből 4-5 ezer forintot rászánnék, hogy legyen néha gyümölcs vagy sajt, a többiből törleszteném a legkedvezőtlenebbel kezdve a hiteleket. Ha egy kimegy akkor még hamarabb megvan a másik kettő is.
A tűzifát megoldanám ahogy eddig is megoldottátok kevesebb pénzből.
A végére maradna a lakásfelújítás és csak az után a gyűjtögetés (biztosítás)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!