Hogyan osztjátok be az otthoni pénzt? Eddig simán eléldegéltünk a pénzünkből, nem gondolkodtam semmin, hogy mire mennyit költsek. Erre most bevállaltunk havi 100. 000 Ft-os hitelt, és meg vagyok lőve a családi kasszát illetően.
Jaj, ne legyél már ilyen gonosz! Hisz mondta, hogy kezdő! Egyébként is nagy érvágás lehet, hogy 400 ezerről csak 300 ezerre csappant az elkölthető összeg. Valld be, neked is nehéz lenne hozzászoknod.
a havi 80ezres és az előző előtti hosszú válaszos voltam :D
ui.: remélem az iróniát mindenki érzi :D
Azt el is felejtettem, hogy ha eddig minden hónapban félreraktad a hitel összegének megfelelő összeget (itt ugye 100ezerről van szó), akkor hogyhogy hitelt kellett felvenned?
Nem kedves, hanem hasznos hozzászólást kértél, mert ezekkel mész valamire. Bocs, ha kedves nem is voltam, de rájöttél, hogy a kaján tudsz spórolni.
még mindig én
Lehet spórolni pl az egészségügyi dolgokon egy egészségpénztári kártyával. 30% Adókedvezmény van rá , költség levonással azzal is lehet nyerni 20 %-t , évi 100 000 Ft-ot, a méregdrága cuccokon. De ennek utána kell járni, hogy mit lehet megvenni belőle EP-i kártyával és mit nem.
2. Kezeljétek úgy a megtakarítást, mint csekket! Úgy kell kezdeni, hogy hó elején, amikor feladod a csekkeket, akkor 20-al többet számolsz és azt a 20-ast félrerakod valahova. Ha nem hiányzik és hó végére ugyanúgy jöttök ki mint eddig, akkor meg is van a megtakarítás, ha viszont hiányzik, akkor valamiből faragni kell.
"Fodrászhoz havonta járok, kozmetikába kéthavonta."
Szerintem itt is lehetne spórolni.
Én fodrászhoz évente 1-szer, max. 2x járok, magam festem a hajam havonta. Kozmetikushoz soha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!