Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogyan osztjátok be az otthoni...

Hogyan osztjátok be az otthoni pénzt? Eddig simán eléldegéltünk a pénzünkből, nem gondolkodtam semmin, hogy mire mennyit költsek. Erre most bevállaltunk havi 100. 000 Ft-os hitelt, és meg vagyok lőve a családi kasszát illetően.

Figyelt kérdés
Hónap végére elfogy a pénzünk, én pedig még félre is szeretnék tenni. Hogyan csináljam? Eddig hónap elején kifizettem a csekkeket, a többiből meg éltünk mint hal a vízben. Írjátok le, hogy a fizetés megérkezése után mit hogyan csináltok, hogy még félre is tudjatok tenni. Totál kezdő vagyok, ugyhogy részleteset kérnék.
2011. márc. 24. 21:13
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Azt majdnem kihagytam: nem csak a gyerekeidnek nem kellenek márkás ruhák-cipők, de neked sem feltétlenül kell minden hónapban az aktuálisan kiadott legtrendibb 40 ezer forintos ruhákat megvenned. Már ha eddig ezt tetted volna.
2011. márc. 26. 22:15
 12/17 anonim ***** válasza:
Mi havi 200.000.-ft-ból fenntartunk egy 5 szobás, 200nm-es házat, kocsit, egy kamasz gyereket, 3 kaukázusi kutyát, minden nap főzök, sütök, a férjem és a fiam csak húst eszik hússal, és még félre is tudunk tenni.Ja, és nincsen hitelem sem.Érdekes...
2011. márc. 26. 22:26
 13/17 anonim ***** válasza:

Jaj, ne legyél már ilyen gonosz! Hisz mondta, hogy kezdő! Egyébként is nagy érvágás lehet, hogy 400 ezerről csak 300 ezerre csappant az elkölthető összeg. Valld be, neked is nehéz lenne hozzászoknod.

a havi 80ezres és az előző előtti hosszú válaszos voltam :D

ui.: remélem az iróniát mindenki érzi :D

Azt el is felejtettem, hogy ha eddig minden hónapban félreraktad a hitel összegének megfelelő összeget (itt ugye 100ezerről van szó), akkor hogyhogy hitelt kellett felvenned?

2011. márc. 26. 22:43
 14/17 A kérdező kommentje:
Mint tudjuk a lakáshitelt sem adják önerő nélkül. Nos, ezt az önerőt spóroltuk össze. Nem csak ketten vagyunk, van egy kislányom is, akinek sajnos bőrbetegsége miatt méregdrága kozmetikumot, pelenkát, törlőkendőt kell vennem. Egyáltalán nem veszek új ruhákat, csak turisat, minden nap főzök. Nincs a családban egy gyerek sem, így SEMMIT nem kapunk senkitől. Fodrászhoz havonta járok, kozmetikába kéthavonta. Nem járunk szórakozni. A lakáshitelen túl rezsit is kell fizetnem, és egyéb csekkeket, 1 autót tankolunk. Szóval így végiggondolva látom, hogy nagyjából a kaja bevásárlásoknál megy el a pénz. Köszönöm szépen a kedves és kevésbé kedves hozzászólásokat.
2011. márc. 26. 23:09
 15/17 anonim ***** válasza:

Nem kedves, hanem hasznos hozzászólást kértél, mert ezekkel mész valamire. Bocs, ha kedves nem is voltam, de rájöttél, hogy a kaján tudsz spórolni.

még mindig én

2011. márc. 26. 23:21
 16/17 Sovcsik Krisztián ***** válasza:

Lehet spórolni pl az egészségügyi dolgokon egy egészségpénztári kártyával. 30% Adókedvezmény van rá , költség levonással azzal is lehet nyerni 20 %-t , évi 100 000 Ft-ot, a méregdrága cuccokon. De ennek utána kell járni, hogy mit lehet megvenni belőle EP-i kártyával és mit nem.

2. Kezeljétek úgy a megtakarítást, mint csekket! Úgy kell kezdeni, hogy hó elején, amikor feladod a csekkeket, akkor 20-al többet számolsz és azt a 20-ast félrerakod valahova. Ha nem hiányzik és hó végére ugyanúgy jöttök ki mint eddig, akkor meg is van a megtakarítás, ha viszont hiányzik, akkor valamiből faragni kell.

2011. márc. 26. 23:23
 17/17 anonim válasza:

"Fodrászhoz havonta járok, kozmetikába kéthavonta."

Szerintem itt is lehetne spórolni.

Én fodrászhoz évente 1-szer, max. 2x járok, magam festem a hajam havonta. Kozmetikushoz soha.

2014. dec. 29. 17:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!