Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » A diákszövetkezeteken kívül...

A diákszövetkezeteken kívül milyen munkát tudnák nyáron csinálni, amivel pénzt kereshetnék? Ilyenen gondolkodtam, hogy pl. : fűnyírás vagy ilyesmi, csak a meleg miatt nemhiszem, hogy ez menne nekem.

Figyelt kérdés
Nemsokára itt a nyári szünet, de az iskolábol van még egy évem, de közben van egy ötletem ami talán bejönne és lehetbe vele pénzt keresni. De az iskola miatt ezt nem lehet elkezdeni. És szinte minden nap csak arra gondolok. Régóta szeretnék jogosítványt, új dolgokat a szobámba, a kínai cuccaimat lecserélni, meg ilyesmik. De egyik sem megy mivel nincs rá pénz. Még annak is örülhetek, ha a szüleim a számlákat kifizetik, és tető van a felyem felett. Eddig is így éltem, talán nem is zavarna, de a környékemen szinte minden hasonló korúnak megvan mindene. Jogsi + motor, jó ruhák, barátok. Ezek közül nekem mind hiányzik. Jogsi pénz miatt nincs, barátok meg azért mert "szerencsére" szociális fóbiás vagyok. Nagyon rossz érzés amikor a szomszédhoz jönnek a haverjai, motrokkal, én meg benn a szobámban pusztulok. Imádom az elektronikát, de ilyen szakmában sem dolgozhatok, mert színtévesztő vagyok, kb 8 éve vették észre a magasvérnyomásom, romlik a szemem stb. Ezek mind együtt nagyon nagy terhet jelentenek. Kb. ki van velem marhára cseszve. És talán a pénz gondból kijöhetnék, de még azt sem az iskola miatt. Azt érzem, nyáron a semittevésbe bele fogok bolondulni. Valakinek van valami ötlete, hogy esetleg mivel tölthetném el az idót, vagy kereshetnék pénzt az ilyen diákszövetkezetes munkán kívül? Kb. egy hónap megoldott mivel a tanult szakmámból kifolyólag gyakorlatra kell mennem, na de mi lesz a többivel? Ha valaki hasonló sorsú, az is írhat, legálabb tudom, hogy sajnos vannak még ilyen emberek.
2009. ápr. 24. 22:05
 1/2 A kérdező kommentje:
Hú, de hosszú lett... még ezt sem figyeltem.
2009. ápr. 24. 22:07
 2/2 anonim válasza:

Szia!

Tavaly nyáron én a helyi zöldségesnél dolgoztam, akik pl. a piacon is árulnak, a piaccsarnoknokban is van boltjuk. Mivel nekik saját gyümölcsös kertjük, így szinte egész nyárra meg volt oldva a munka. Igaz, nem folyamatos vol, valamikor 1-2 hét kimarad, mert nem volt érett gyümölcs. 300 Ft-os órabér volt, de minden nap kézhez kaptuk az aznapi fizetést. Szerintem te is próbálkozhatsz hasonlóval.

Miért nem akarsz diákszövetkezeten belül dolgozni? Ott van pl. biztosítás is rád, ha történne veled vmi munka során. Bár a szövetkezeten belül egyszerre kapod meg a munkabéred, ellentétben az előbb említett példámmal, de tavaly nem voltam biztosítva, pedig gyümölcsszedés közben is történhet bármi az emberrel, pl. leesik a létráról...

Remélem, találsz munkát!

2009. ápr. 25. 14:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!