Mi az oka annak, hogy így csomagolják az ételeket?
Gondolok itt arra, hogy ha jól tudom régebben egy csomag cukorka 10dkg volt, most ezen kívül van 7,5, 8, 9 dekás csomag, vagy pl. a minap vettem egy csomag szalámit ami 7dkg volt. Vagy a tejföl pl. 175g.
Van ennek valami gyakorlati oka, vagy ez is csak egy a sok értelmetlen dolog közül?
"Úgy hívják: marketing."
Nem. Ezt úgy hívják: burkolt áremelés.
Nem értelmetlen. Ez a vevők megvezetése.
Pl. a danone joghurt töltőtömege több lépcsőben csökkent ilyenre. Így az ára nem változik, a vevőknek ez sokszor nem is tűnik fel.
Sok dobozoknál az alját emelik (horpasztják be) így a polcon ugyanakkorának tűnik.
Köszönöm a válaszokat.
Hát, cseles...
A Danone-ról tudtam, hogy ezt csinálták, a többit ennyire nem veszem rendszeresen, csak olyan furcsa volt, hogy kinéztem magamnak egy csomag szalámit, megfordítom: 7dkg
Oo
Ezek szerint nem alapból lehetett 7dkg, csak "elfogyott" időközben?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!