Milyenek az árak a szomszédos és közeli országokban? Valahol meg tudom nézni ezt valami összehasonlítás?
Figyelt kérdés
2011. márc. 13. 17:11
1/3 anonim válasza:
Mire vagy kíváncsi?
Kolozsvár (egyik legdrágább város):
*Benzin: 5.33 lej (350.65 ft), Gázolaj 5.34 lej (351.31 ft)
*Kenyér: általában 1kg úgy 3.50 lej (230 ft), fél kilós 2.50 lej körül (165 ft)
*Tej: 3.5-ös, 1L átlagban 3.50 az is (egyébként Kolozsváron a legdrágább a tej)
*Víz: ez nagyon változó, 1.5L Borsec szénsavas 2 lej (131 ft), de a 2L Hargitai víz 1.95 lej (128ft) és messze jobb víz, mint a Szentkirályi, Theodora, stb... - tapasztalat
Ha érdekel konkrétan bizonyos termék ára innen, írd meg.
2/3 anonim válasza:
Ausztriában olcsóbb az élelmiszer,az üzemanyag is valamelyest.Németországban az üzemanyag pár forinttal drágább,mint itt,de az élelmiszer árak lényegesen alacsonyabbak,mint itt,az albérlet kicsivel több,mint itt,a ruha olcsóbb lényegesen,mint itt,vegyiáruk(mosószer,fogkrém,tusfürdő,takarítószerek)20%-kal olcsóbbak,mint itt,a kenyér ugyanaz,a liszt 25 cent,a cukor 65 cent,az édesség olcsó,a tajtermék olcsó és jó minőségű,hús a tarja kb 2€40 cent,karaj 3,50€,éltem ott 6 évet,és lényegesen jobban ki lehet ott jönni egy adott összegből,mint itthon.A műszaki cikkek ára hasonló,de jóval nagyobb a választék,és ha gariban tönkremegy,nem kérdezősködnek,azonnal visszafizetik az árát,még ha egy év eltelt,akkor is.Ez nekem ott nagyon tetszik.Az autójavítás nem olcsó,több mint itt,de jó munkát végeznek.Remélem,tudtam kicsit segíteni.A véleményem,hogy Magyarország drága,ez van
3/3 anonim válasza:
alakul a dolog. Én is kivancsi vagoyk ilyenekre!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!