Mennyit lehet ebben az esetben elkérni?
Figyelt kérdés
Ha van egy mosógépem és albérletben lakok még két emberrel, akik az én új mosógépemet akarják használni, akkor havonta mennyit kérhetek el tőlük használati díjként?2011. febr. 17. 13:52
1/5 anonim válasza:
Szerintem ezért nem szokás pénzt elkérni...vagy nem tudom, nálatok ez, hogy működik, de pl. aki a mikrót viszi, az is minden melegítés után kap 50Ft-ot, vagy, hogy gondoltad? Vagy minden a tied az elbérletben? Vagy ez az egy van, amit nem közösen vettetek? Vagy miért te vetted egyedül?
2/5 A kérdező kommentje:
Mi egy pár vagyunk. Sajnos még nem tudunk saját albit fenntartani, ezért lakunk másokkal. Most új mosógép kell az albiba a régi helyett. Mi fogjuk megvenni, mert másnak nincs rá pénze és nekünk sincs, csak spórolni fogunk. Ha már mi dolgozunk meg érte és mi vesszük meg, úgy hogy ők egy fillért nem fizetnek bele, akkor nem szeretnénk, hogy ingyen is használják. Jah és nem tudom, hogy te hol élsz, de ha kiad valaki egy albérletet, akkor abba minden benne van, a mosógép használat díja is. Ha neked lenne egy mosógéped, akkor mosodát nyitnál ingyen? Gondolj abba bele, hogy sehol nincs olyan manapság, hogy ingyen moshatod a ruhádat. Sajnos a tulajjal nem lehet beszélni erről, szóval magunknak kell megoldani.
2011. febr. 17. 16:47
3/5 A kérdező kommentje:
Minden a tulajé itt. A többiek semmi gépet nem hoztak. Ez a mi saját gépünk lesz, amit majd magunkkal is viszünk. Tehát nem az van, hogy mi használjuk az ő dolgaikat, mi viszont pénzt kérnénk ezért.
2011. febr. 17. 16:49
4/5 anonim válasza:
De ilyen esetben közösen szokták a lakók megvenni a mosógépet, nem? Nem téged akartalak bántani, csak nem értettem a szitut. Nem tudom elképzelni, hogy közösen laknak vkik, mindenkinek szüksége van egy dologra, de nem akar mindeki beszállni...mert az más, ha vki nem akar tojásfőző gépet, és nem száll be, de ha nem száll be egy közös albiban a mosógépvásárlásba, akkor ne is használja a mosógépet...ha neki nem létszükséglet most, akkor később se legyen az. Én szerencsére még ilyen társasággal nem laktam együtt.
5/5 A kérdező kommentje:
hát ők általában nem költenek ilyenekre és sosincs pénzük semmire. hetekig tart behajtani a rezsit is rajtuk.
2011. febr. 18. 12:44
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!