Hogy zajlik egy privat lakasvetel? Vevökent mire kell felkeszülni, mire kell figyelni?
...és még vagy 50 egyéb dolog is van,
hogy ne utólag kelljen bíróságra járkálnod!!!
Köszönöm az eddigieket!
Az az 50 egyéb dolog is nagyon érdekelne...!!!
Nem tudom leírni azt a rengeteg dolgot,
amivel átrázhatnak.
Attól kezdve, hogy nem a sajátját árulja,
avagy teher van rajta,
avagy szarul van megépítve,
avagy zűrösek a szomszédok,
avagy más is be van jelentve oda,
avagy tartozás van rajta, de csak egymás-közti papír van róla,
avagy közműproblémák,
avagy megbuherált mérőórák,
stb...stb...stb...
És hogy lehet ezeket észrevenni vétel előtt, mi ad garanciát?
(Pl. hogy más is be van-e jelentve, sajátjár árulja-e...stb.)
Évekig ingatlanokkal foglalkoztam. Ilyen esetben nem érdemes spórolni az ügyvéden. Mindenképp ingatlanjogászt kell igénybe venni.
Láttam már családjogászt szenvedni a szerződés felett, mi töltöttük ki helyette...
Az ügyvédnek kötelessége és felelőssége, hogy utánanézzen a fenti dolgoknak. Az eladó személyazonosságát ellenőrzi, egybeveti a tulajdoni lapon szereplő eladóval, felvilágosít minden lehetséges problémáról.
Az ügyvéd AZNAP kikér egy friss tulajdoni lapot.
De saját költségre a helyi földhivatalban bárki kikérhet bármilyen tulajdoni lapot és maga is ellenőrizheti a tulajdonos kilétét.
Az egész kulcsa a jó ügyvéd, ő lezongorázza az egészet és tájékoztat, ha bármi gond van.
Ha olyan dolog merülne fel, amit rövid időn belül tud orvosolni a tulajdonos, akkor be kell írni a szerződésbe egy határidőt, a vételár tetemes részét pedig ügyvédi letétbe helyezni. Az ügyvéd csak akkor utalhatja ezt az összeget a tulajdonosnak, ha bizonyítottan elhárította a problémát.
Egyébként a foglaló törvény szerint visszajár, ha valamelyik félnek felróható okból nem szerződés szerint megy a dolog. Ilyen esetben a vétkes fél fizeti ki az összeget a károsultnak.
Mérőórák megpörgetése annyira nem gyakori.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!