Gyedről visszamennék, de nem kellek! Lehetőségeim?
2006.12.20-tól dolgoztam határozatlan idejű munkaszerződéssel.
2008.augusztusában kismama lettem,sajnos gondok voltak,így mindjárt táppénzen voltam.Decemberig csak 60%-ot kaptam,mert nem volt meg a 2 évem ott.Decemberben kivettem a 2008-as szabadságaimat,amivel átléptem 2009-re.
Így a 2008-as év alapján számolták a juttatásaimat.
Most jár le a Gyedem.
A szerződésem így szól:
Vasárnap és fizetett ünnepen is rendeltetésénél fogva munkát végző munkakörnek minősül.
A munkavállaló munkaideje egyenlőtlenül és osztott munkaidőként is beosztható,így ilyenkor a napi munkaidő 4 óránál kevesebb,12 óránál több nem lehet.
Kérdéseim:
Ha mégis visszavenne,csak ezekkel a feltételekkel vehet vissza?
Most Gyed után megszüntethetnénk a munkaviszonyt?
Ez esetben milyen felbontás lenne célszerű?
Mit kell fizetnie?
Mehetnék-e munkanélkülire,ez mennyi ideig vehető igénybe?
Gyed után köteles visszavenni, ha te vissza akarsz menni és a gyerek 3 éves koráig és utána még egy hónapig el se küldhet, szóval nem értem, mi a kérdés.
Irj egy hivatalos levelet, hogy 1 hónap múlva kezdesz dolgozni, megszakitod az itthonlétet. Add fel tértivevénnyel és menj be egy hónap múlva, hogy jöttél dolgozni. Ha kirúg, akkor menj a munkaügyi biróságra.
Ennyi.
Köszönöm,hogy válaszoltál.Azt hiszem akkor én írtam rosszul a kérdést!
A munkaidő 6-22-ig tart.A munkavégzés helye 20km.Mivel egyedül nevelem a gyereket,nincs,aki elvigye,vagy elhozza a bölcsiből.
Ezt én nem tudom vállalni!
Szeretném,ha lenne munkám,mert a munkaerőpiacon a legrosszabb helyen szereplek!
A kérdés az,hogy köztes időben is köteles lenne-e foglalkoztatni?pl:8-16-ig,illetve hétvégék nélkül.
A kérdésem másik fele pedig arra irányul,hogy a Gyes-ből nem fogunk tudni megélni,ezért,hogy nyerjek még időt munka keresésre,lehetek-e most felmondás után munkanélküli?Fel mondhatok-e,vagy ő most?Kaphatok-e Gyes helyett munkanélkülit?
A cég az eredeti szerződéseddel köteles visszavenni. Ha nem tudod vállani, csak az ő jóindulatán múlik, semmire nem köteles. Ha csak igy vesz vissza, akkor felmondhatsz, ekkor ő kifizeti neked a bennmaradt szabikat és kész. Mást nem fizet.
Ha megfelelsz a feltételeknek, kaphatsz álláskeresésit is, ennek azért nézz utána, nem tudom a feltételeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!