Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Megírnátok a véleményeteket a...

Megírnátok a véleményeteket a magánnyugdíjról? Mentek vagy maradtok?

Figyelt kérdés
Minél több helyen próbálok utána olvasni, véleményeket kérni, mert bár messze van még, lehet meg se érem, de azért frusztrál a dolog.
2011. jan. 17. 20:55
1 2
 11/15 anonim válasza:
én nagyon örülök, hogy vissza lehet lépni az államiba. szerintem a magánpénztárak megbízhatatlanok és akit lehetett, átvertek. nekem legalábbis még a befizetett pénznél is kevesebb van a számlámon..
2011. jan. 17. 22:06
 12/15 anonim ***** válasza:

Na ezért tisztázzuk, hogy eddig is a munkáltatók elég kemény járulékot fizettek nyugdíjbiztosítási járulék címén az állami kalapba, a bruttó bér 24%-át, az idén 29%!!! Aki magánnyug. volt, az a béréből így is 1,5%-ot az államiba IS fizetett 2010-ben. Szóval most a bér 8%-áról van szó, hogy még azzal is az állam akar rendelkezni és felemelték 10%-ra egyébként, amit a br. bérből vonnak le.

És való igaz, hogy nem a kis embereknek kedvez ez a kormány, 200 ezer alatti fizetéssel nem vagy senki Mo-n! Vidéken el sem tudom képzelni, hogy ennyi legyen a bruttóm, úgyhogy jó lesz, hogy aki azt mondja, hogy most de jó, az felébredne. Sok helyen már annak is örül az ember, ha 8 órába van bejelentve és ha már nem minimál bérrel, akkor már csoda számba megy.

Vagy nem egy országban élünk, még ez lehetséges.

2011. jan. 17. 22:43
 13/15 anonim ***** válasza:
Felébredtem, és nem álmodom! Ez a valóság.
2011. jan. 17. 22:55
 14/15 Harmoka ***** válasza:

Az is jól megszívja, aki visszalép az államiba, mert 2013-tól változnak a nyugdíjtörvények, és a netto kereseted kb. 40 százalékát fogod kapni. Úgyhogy aki visszalép az se nagyon számítson annyi nyugdíjra, amennyit a mostaniak kapnak. Láthattad a szakértőket a TV-ben is ezt papolják már egy ideje, de az emberek nem akarják meghallani.

ÖNGONDOSKODÁS! Csak erre számíthat mindenki.

Az állami nyugdíj a legnagyobb pilótajáték, te befizeted, másnak kifizetik és aki a végére marad nem kap szinte semmit.

2011. jan. 17. 22:58
 15/15 anonim ***** válasza:
58%
Maradunk, már nyilatkoztunk. Az indokokat leírtam a többi 87 hasonló témájú kérdésnél.
2011. jan. 17. 22:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!