Magánnyugdíjról mi a véleményetek?
Mennyire lehet hinni szerintetek a rálhozam kalkulátornak?
Minap kiszámoltam előkerestem a papírokat 40000ft-ot kapnék vissza a honlapon a postás magánnál meg lehet már nézni azt állítják még egy forintot sem. A haverom kiszámolta kalkulátorral neki két ezerrel hoztak ki kevesebbet a postánál.Vajon akkor most le szeretnék nyúlni a pénzemet?Van valaki aki hozzá tud szólni és tanácsot tud adni?
"Magánnyugdíjról mi a véleményetek?"
Nincs alternatívája.
"Mennyire lehet hinni szerintetek a rálhozam kalkulátornak?" Nem tudom, mi az.
"Vajon akkor most le szeretnék nyúlni a pénzemet?"
Pár hónapja lenyúlták.
"Van valaki aki hozzá tud szólni és tanácsot tud adni?"
Ne azt nézd, hogy 40 ezer vagy 38 ezer volt az infláció feletti reálhozam. Azt a többszázezer/millió forintodat nyúlták le, amit tizenakárhány éve gyűjtögettél, hogy abból legyen meg a nyugdíjad (miközben a nagy részét addig is a mostani korosztály nyugdíjára fizetted). Ha maradtál volna magánnyugdíjpénztárban, akkor egy pici része meglenne, így semmid nincs.
Mint az első!
Sajnos csak támogatni tudom a véleményét. Nem a pár ezer forinton kellene bosszankodni, hanem azon, hogy nem lesz normális nyugdíjad. Ha megéred.
Konkrétan nekem millios nagyságrendű lett volna a veszteség. Inkább maradtam. Tizenéves megtakarítgatásom füstbe ment volna. Receghettem volna, hogy ugyan megadják e az 1-2-3 netán 4%-os nyugdíj emelést, ha nyugdíjas lesze(?), mikor az infláció ami akkor ér engem jóval nagyobb. Ez utóbbit nyugdíjas rokonságomban sajnos tapasztalom. Szerintem ha lehet, érdemes, akkor nyiss egy új magánnyugdíj számlát. Amit visszakapsz tedd be kezdő tőkének.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!