Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Most akkor bemenjek a munkaügy...

Most akkor bemenjek a munkaügyibe?

Figyelt kérdés
Ma kiiratkoztam egy Okj-s tanfolyamról. 19 éves vagyok. Egy ideig nem fogok dolgozni, és tanulni sem. Munkahelyem eddig nem volt. Úgy tudom, hogy a Tb még 45 napig érvényes. Nekm most be kell mennem a munkaügyibe?
2011. jan. 4. 13:37
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
Amint kiderítik a betegségemet, és helyrejövök, azonnal szeretnék dolgozni! Mégegyszer mondom hogy NEM a lábamat lógatom!
2011. jan. 4. 13:57
 12/26 anonim ***** válasza:
27%
Az rendben van haver hogy dolgozni akarsz, de ha nincs semmilyen végzettséged, jogosítványod, akkor csak alja munkát fogsz találni-olyat ahol emberszámba se vesznek. Mondjuk a szakma se számít semmit, de anélkül meg pláne ne számíts jó állásra.
2011. jan. 4. 13:59
 13/26 anonim ***** válasza:

Ha kiíratkoztál, akkor a tanulói/hallgatói jogviszonyod megszűnééstől számított 45 napig még passzív jogon jogosult vagy a természetbeni egészségügyi ellátásokra (45 van még TBd)

Nem "kell" bemenned a munkaügyibe, de érdemes.

Igaz, hogy áll.ker.jéradékot/segélyt nem kapsz (hacsk nem volt a megelőző 4 évben 365, vagy 200 bedolgozott napod), és ha nem kapsz pénzbeli ellátást tőlük, akkor a TBd sem rendezik, de lehet, hogy találsz olyan tanfolyamot a munkaügyi szervezésében, amelyik tetszik neked és el tudod végezni. A tanfolyam ideje alatt megkapod a minimálbért és a TBd is rendezve van. Munkaügyitől függően 2-3 havonta kell jelentkezni (nálunk 3, de a szomszéd község másik munkaügyihez tartozik, ott 2 havonta). Szóval ki lehet bírni azt a 2-3 havi 1 alkalmat.

45 nap után magadnak kell gondsokodnod a Tbdről. Ha szociális és vagyoni helyzetetek alapján jogosult vagy rá, kérelmedre a helyi önkormányzat rendezi. Ha nem, akkor be kell jelentkezned az APEHhoz eü.szolgáltatási járulék fizetésre. Ez január 1-től havi 5100 forint.

2011. jan. 4. 13:59
 14/26 A kérdező kommentje:
Értem. Jogosítványt most tavasszal szeretném elkezdeni. Amint meglesz, és állapotom is javul el szeretnék még végezni tanfolyamokat, nyelvvizsgát, stb. Nem jókedvemből vagyok itthon.
2011. jan. 4. 14:03
 15/26 anonim ***** válasza:
27%
Nekem nem kell magyarázkodnod, csak saját magadnak tartozol elszámolással.
2011. jan. 4. 14:06
 16/26 A kérdező kommentje:
Mért tartoznék magamnak elszámolással? Azért mert betegség miatt pár hónapig nem dolgozom és nem tanulok?
2011. jan. 4. 14:10
 17/26 anonim válasza:
27%
jaja akkor te nem munkaügyis tanfolyamra jártál a lényeg 45 napig van tbd de 45 nap alatt rendezned kell
2011. jan. 4. 14:13
 18/26 anonim ***** válasza:
48%

Miért? Csak úgy...

Ha megvan a háttér ahhoz hogy otthon vegetálj egy darabig-és a szülők ezt elnézik, akkor nincs gond. Az jó hír hogy legalább vannak terveid.

2011. jan. 4. 14:13
 19/26 A kérdező kommentje:
Nem ez egy érettségi utáni 1 éves tanfolyam volt.
2011. jan. 4. 14:14
 20/26 A kérdező kommentje:
Olyan betegségem van amilyel jelenleg nem tudok menni sehova.
2011. jan. 4. 14:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!