Dühöngő? Most már elegem van! Kisemmizi a szüleimet teljesen!
Tehát, édesanyám 6 évig dolgozott egy üzletben 4 órára bejelentve, de a valóságban 9-10 órákat dolgozott kasszásként.A délelőttös váltója folyamatosan vette ki a pénzt a kasszából, amit anya több ízben jelzett a főnökének.A munkatársat 1 ízben kirúgták, majd ismét vissza vették, ekkor anya megmondta hogy Ő bizony többet nem szól róla, ha hiányzik a pénz, magukra vessenek.Egy idő után, ismét kiborult a bili, rájöttek hogy az illető még mindig lenyúlja a bevétel egy részét, és elküldték.De akkor már anyukámtól is megváltak, mondván miért nem szólt?Igen ám, csak az illető nem volt bejelentve csak anya, így választhatott.Vagy aláírja az 1,5 millió forintról a papírt, hogy annyi hiánya van, van úgy írták volna meg a kilépési papírjait, hogy hiánnyal zárt.Ami munkanélküli szempontjából sajna gáz lett volna.Szóval, aláírta a papírt és érdeklődött egy munkaügyi ügyvédnél a továbbiakról.Bejelentést ugyan nem tett, de az ügyvéd, nem hivatalosan utána járt a dolgoknak, minek az lett az eredménye hogy az Apeh, munkaügyesek és hasonló szervek látogatásukat tették anyukám volt munkahelyén és több mint 6 millió forintra büntették a hiányosságokért, ( 3 ember 4 órában volt bejelentve a 8 helyett, a 6 ból) nem volt könyvelve rendesen, kevesebbet adóztak mint kellett volna, stb., stb. Erre fel a volt főnök, végre hajtónak adta az ügyet (az 1,5m-t).Már árverés alá vonta az anya nevén lévő autót, mivel apukám a kezes rá, így az övét is.Szóval mi nem tudunk dolgozni, mert a családi vállalkozáshoz kellene az autó, de mivel már mind2 ki van vonva a forgalomból, így kölcsön kértünk 1-t, hogy legalább az a kis pénz meg legyen havonta.
Már ki lett tűzve a tárgyalás időpontja, februárra, gondolom mostanság kapták meg a papírokat, mert a héten jött 2 levél.Az egyikben a ház jelzálogára rakatott rá 960.000 ft-t ez az idióta, a másikban pedig közölték, hogy 21.-n jönnek a bútorokért.Most komolyan hogy lehetnek ezek ennyire szemét gennyládák, hogy a saját hibájukból, lettek megbüntetve és másról akarják vissza szerezni az amúgy is lopott pénzüket????Februárban még csak a munkaügyi része fog lemenni a dolognak, szóval az azóta fogadott ügyvéd szerint 6 évre visszamenőlegesen megállapítják anyának a fizetését, ami már fedezni fogja a követelt összeget.És majd utána fognak még egy indítványt beadni, a vagyoni dolgokról.De az több hónap /év.Mire a végére érnek az egésznek, oké vissza fog térülni minden, de addig mi lesz?A vállalkozásnak annyi, mert minden vásárlónk előtt lejáratott már minket ez az ....ember.Autó nincs.Ha üzlet nincs, nem tudjuk fizetni a hitelt, amire jó már éppen túlfizetés van, de ki tudja?Múlt héten jött egy alak, a "bank" megbízásából hogy viszi a kocsit.A szüleim furcsállták a dolgot, hogy vasárnap jön és ráadásul az adatok sem egyeztek a papírokon.Nem adták oda.Erre fenyegetett össze-vissza.Hétfőn amúgy is mentek az ügyvédhez, megemlítették neki, aki felhívta a bankot és utána járt a dolgoknak.Kiderült hogy a bank nem küldött senkit és valószínű hogy valaki nagyon pénzel valakit, csak hogy meglegyen a pénze.Ja, banki hiteles az anya autója úgyhogy a végrehajtó nem tudja elvinni.
Mért ilyenek az emberek???????????????????Én már szívem szerint rég oda mentem volna hogy a sz@rt is kiverjem ezekből a szemétládákból, csak a szüleimet nézem, hogy ne hogy még ebből is problémájuk adódjon.Voltatok már hasonló helyzetben?????
Az lemaradt, hogy csak az anyukám autója több mint a követelés, úgy hogy végképp nem értem miért kell mást is bevonni ebbe az egészbe.Rendben, anya aláírta azt a papírt, bár ne tette volna, de azért nem kellene túlzásokba esni.
Bocs hogy hosszú lett, és ágas-bogas, de most már tényleg ki vagyok....
Komolyan, botrány ami ebben az országban zajlik! Megértem a felháborodásod. Sajnos csak közvetett segítséget tudok javasolni, mert nem vagyok jogász.
Javaslom a [link] -t, ahol egy gyors reg után a megfelelő topicba bemásolod a kérdést és ott általában szoktak tudni segíteni.
Esetleg itt is böngészhetsz, hátha van hasonló példa a Ti esetetekre: [link] /forum/16#axzz17njzuqKq
Sok sikert!
Ebből mi a tanulság? Csak azt ismerem el amit elkövettem, a többi mehet a lecsóba! Aki meg későn gondolkodik, sajna így jár! Innen nehéz lesz lenullázni a követelést!
De remélem sikerül 4-5 éven belül.
Így utólag könnyű okosnak lenni, de nem kellett volna aláírnia a 1,5 milliós hiányról szóló papírt, mert ezzel gyakorlatilag hivatalosan is elvállalta anyukád, hogy ő a hunyó... Én például semmi körülmény között nem írtam volna alá, hogy "loptam" 1,5 milliót, pláne akkor, ha ártatlan vagyok.
Mondtam volna a munkáltatónak, hogy azzal rendezze a számlát, aki lopott, és ha velem akarja elvitetni más balhéját, akkor fenyegetőztem volna az APEH-hel.
De így, hogy aláírta a papírt nagyon nehéz dolgotok lesz a bíróságon.
Hogy miért írta alá?Ez nagyon jó kérdés!
Mindig tudják nekünk/ a gyerekeiknek mondogatni hogy mit hogy kellene csinálni, de amikor nekik kellene valami hivatalos herce-hurcát elrendezni, na akkor.....Apa mondta hogy írja alá, amit még a mai napig nem tudott megmagyarázni hogy miért is.Legalábbis olyan piti indokot hozott fel, mint pl. amit említettem, hogy nem kapott volna munkanélkülit akkor anya.De könyörgöm, ha az van a kilépési papírjain, hogy hiánnyal zárt, akkor a munkaügyi hivatalból értesíti az APEH-t minimum, hogy járjanak utána a dolgoknak és kiderül a dolog.És mi sem vagyunk pácban.De fél füllel halottam valami zsarolási sztorit, a volt munkatársaktól.Úgy hogy nem is tudom!
Köszönöm a linket, a tanácsokat, az "ész osztást"!
Mind jól jött és igazatok is van!Hivatalos úton van a dolog, csak nem tudom....., jól esett kiírni magamból.
Köszönöm hogy elolvastátok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!