Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mit kezdjek 10 millió forinttal?

Mit kezdjek 10 millió forinttal?

Figyelt kérdés

Örököltem 10 millió forintot. Az első tervem az volt, hogy vennék hitelre Pesten lakást, de maximum 35 milliós lakásban gondolkodhatok a hiteltörlesztő miatt (180 ezernél magasabbat nem tudnék kényelmesen fizetni). Ilyen áron viszont csak szar lakások vannak, vagy a környék szar, vagy szuterén, vagy egy pici egérlyuk, vagy nem hitelezhető stb. Ti mit tennétek a helyemben?

1. Vennétek vidéken olcsóbban lakást és költöznétek, a home office-os állásom ezt lehetővé teszi, de a párkapcsolatom Pesthez köt.

2. Valami másba fektetnétek/másra fordítanátok ezt a pénzt, és ha igen, mibe lenne érdemes?

ma 11:44
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
0%
Szia, aranyba.
ma 11:47
 2/12 anonim ***** válasza:
58%

Most esik, de mégis az utolsó 1 év az 42% fölött van dollárban, és valahol 65% körül forintban.

[link]

Exponenciális görbe már, ahogy drágul.

Januárban 7%-ot drágult.

ma 11:50
 3/12 A kérdező kommentje:
Lehet hülye kérdés, csak nem vagyok annyira jártas a témában🙈Ha drágul, az azt jelenti, hogy most érdemes venni és megy fel szépen az értéke?
ma 11:53
 4/12 anonim ***** válasza:
49%

Én részben azért vettem, mert az a prognózis, a hogy középtávon 10-15-szörös ára lesz, leginkább a gazdasági összeomlás miatt (fiatpénzek elértéktelenedése)

Nézz meg pár elemzést, és döntsd el magad, az, hogy én beírtam, az nyilván nem szabadna elég infónak lennie 10 M Ft befektetéséhez neked, de én tettem erre a lóra, szerintem a legjobb most.

ma 11:58
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Igen, ment föl szépen az elmúlt egy évben. Majdhogynem megduplázódott az ára. Csak akik ajánlgatják, azok azt felejtik el, hogy ilyenkor szokott jönni jönni 5-10 éves korrekció.

Épeszű embernek nem akkor jut eszébe vásárolni valamiből, amikor az a legdrágább.

ma 11:58
 6/12 anonim ***** válasza:
68%

Befektetném és gyűjtenék még hozzá. Ha komoly a kapcsolat, akkor nem költöznék vidékre, viszont akkor a párommal megbeszélném, hogy mik a tervek lakásvásárlás tekintetében és közösen vennénk. Esetleg lehet házasságig várnék, hogyha van gyerek tervben. Amíg ezek nincsenek, addig befektetném.

Ha nem komoly a kapcsolat és te élnél vidéken, meg ha elvesztenéd a munkádat találnál másikat onnan, akkor hajrá.

ma 11:59
 7/12 anonim ***** válasza:
0%

"megy fel szépen az értéke?"

Soha nem megy fel a vagyontárgyak értéke! 1 alma mindig 1 alma, 1 kg arany mindig 1 kg arany, 100 nm föld mindig 100 nm föld. A fiatpénzek, amikért ezeket cseréled, azok értéke romlik.

Ezért kell a pénzt vagyonba kimenteni.

Most az egész pénzrendszer recseg-ropog, már nagyon régóta.

Mindenórás a dolog.

Szerintem.

ma 12:04
 8/12 A kérdező kommentje:

“Befektetném”

Jó, de mibe? XD Pont ez a kérdés. Közösködni, házasodni nem fogok soha senkivel, attól mentsen meg az ég, úgyhogy ezt nem is tekintem opciónak. Ha ingatlant veszek, akkor azt inkább vidéken és egyedül.

Az arany amúgy jó ötlet, köszi. Egyéb ötletek még esetleg?

ma 12:11
 9/12 anonim ***** válasza:
83%

#3 ennyi hozzáértéssel kerüld el jó messzire a tőzsdét, mert a 10 millából gyorsan 10 forint lesz.

Vennék vidéken házat. Olyan nincs hogy a párkapcsolat oda köt.. mivel manapság már nem lóval utazunk és nem telik hetekbe átjutni az egyik faluból a másikba. De érdemes volna a pároddal megbeszélni a jövőbeli terveket.

ma 12:11
 10/12 anonim ***** válasza:

"Az arany amúgy jó ötlet, köszi. Egyéb ötletek még esetleg?"

Jó ötlet annak aki totál nem ért a pénzügyekhez. A dilettánsok rápörögtek az aranyra, mert most rövid idő alatt nagyot emelkedett az értéke, de nincs garancia hogy a jövőben nem fog elmaradni a további várt növekedése.

ma 12:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!