1,3 millió forinttal pontosan mit kezdjek?
19 éves vagyok, az elmúlt időszakban dolgoztam és sikerült félretennem 1,3 millió forintot. Most jelenleg tanulok egy pár dolgot, és ősztől egyetemre járnék, a megélhetésemet szerencsémre szüleim finanszíroznák.
Mit kéne pontosan tennem ezzel a pénzzel hogy még többet csináljak belőle? Tudom, komolyabb dolgokhoz kevés, de például mibe lenne érdemes befektetnem?
Több dolgot tehetsz:
1. Befekteted valami unalmas, nagyjából garantált dologba, pl: állampapír. Akkor kb pénzednél leszed X év múlva is. Jó ez arra, hogy ha valami váratlan kiadásod lesz, amiben a szüleidre nem számíthatsz.
2. Elköltöd valami olyasmire, amivel a szociális hálód bővítheted. Pl: utazás, bor scola, stb. Így magadat fejleszted, amiből később szintén profitálsz.
Azt is vedd figyelembe, hogy várhatóan milyen kezdő fizetésed lesz. Pl, ha informatikusnak tanulsz, és kezdő nettó 3-400.000-ret keresel majd, akkor pár hónap alatt összejön ennyi pénz, felesleges éveken át tartogatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!