Mihez kezdenél 16-18 millió forinttal?
Ha nem vállalkozásba akarsz kezdeni (amihez értesz is és van konkrét terved is) illetve ha nem meglévő vállalkozásba akarod befektetni (úgy hogy annak értelme is van), akkor ingatlan.
De talán amúgy is ingatlan lenne a legjobb.
Van aki írta, hogy ebből csak panel jönne ki külvárosban.
Ha mondjuk nem a fővárosban, de nagy egyetemi városban laksz, mondjuk Pécsen, Szegeden és ott a belvárosban veszel egy lakást az kijön ennyi pénzből kényelmesen. Felújított vagy úgy is ha te újítod fel.
Ha belvárosi és jó állapotú, akkor kaphatsz érte havonta simán 100 e ft-ot is. Főleg, hogy sok a külföldi egyetemista.
Egyetemistáknál az a kockázat sem nagyon merül fel, hogy nem költözik ki.
Én ingatlanba fektetném.
Ingatlanom van Budapesten, az jelenleg ki van adva. Ez az összeg azon felül van.
Gondolkoztam olyanon, hogy egy, már meglévő cégbe fektetni/"társulni" viszont az se életbiztosítás, és ha az ember nem figyel, könnyen átbasszák.
És a befektetés -megtérülés?
Vegyünk ingatlant “oszt aggyuk ki”!
Igen!…
Egy 10 millióért vásárolt ingatlant ha kiadok havi 150ezertért,akkor 6 év mulva vissza jön az ingatlan ára.Persze ez ugy,hogy nem számoltam a felújitást,biztositást,közösköltség(ha van) cetera,tehát ezekkel együtt kb 8 évnek vehetjük amig megtérül a befektetés.
És csak ezek után számolhatjuk a nyereséget… …Viszont közel 10 évnyi albérlet után kell is valamit költeni az ingatlanra,(csak egy kisebb tatarozás,ami nem olcsó)igy hát akárhogyan nézem…
Befektetsz és TALÁN (nem véletlen emeltem ki) 10 év után lesz egy igen csekély bevételed.
Itt kérdek én pár dolgot…
10 év eltelte után a mostani pénz er-e majd annyit mint most?illetve 10en egy két év mulva élek-e még egyáltalán mint ingatlan tulaj…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!