Mennyi idő alatt térül meg az államnak egy gyerek felnevelése?
Gyerekkoromban ugye költséget jelentettem az államkasszának azzal, hogy állami iskolába jártam érettségiig, és általános eü ellátásban részesültem (semmi extra, csak a születésem alkalmával és egy rutin mandula műtéttel)
Ha 19 évesen munkába állok és életem végéig bruttó 400at keresek, (tételezzük fel, hogy infláció mértékével növekedne) akkor kb hány év alatt fizetném vissza adóként a belém fektetett összeget?
Milyen kérdés ez?!
Az egész életében dolgozik, adózik, viszi tovább az örökséget, családot alapít.
Apád, anyád megdolgozott érte: adózott és fizette a TB-t.
Az kerül sokba az államnak, ha valaki nem tanul, mert az nem szerzi meg a képességet az önfrnntartásra.
Már a születésed előtt pénzbe kerültél: babakelengye jutattás (vagy hogyan hívják), utána családi pótlék 18 éves korodig, bölcsöde, óvoda..
És tavalyi osztrákból származó statisztika szerint 950e magyar dolgozik náluk.
Ez meglepő, sokallom, de nem lehetetlen.
Na ők aztán nem fizetnek vissza semmit.
Rohadt gazdag ország vagyunk..
"Mennyi idő alatt térül meg az államnak egy gyerek felnevelése?"
Durva becslésként mondhatjuk, hogy egy gyerek ellátása nagyjából annyi kiadást jelent az államnak, mint amennyi adót fizet egy felnőtt ugyanannyi idő alatt.
Ha így folytatják a politikát akkor semmit nem kapnak vissza elmennek majd külföldre ahol normálisan megfizetik.
Folytassák csak tovább az ilyen politikát.
Fől amikor egy gyerekre 15000. Forintot adnak és három gyerekre 150.000 forintot fognak kapni a szülők szerinted kik fognak gyereket vállalni?
Lassan ez gyerekvíznisz, ha felnőnek cumi
"Tobbet koltok a gyerekre havi szinten mint amennyi adot fizetek magam utan."
Csakhogy nem ehhez kapcsolódik a kérdés. Hanem ahhoz, hogy az állam mennyit költ.
Ez a kérdés elképesztően értelmetlen és így végtelenül ostoba.
Az állam MI VAGYUNK. Semmit sem fizet ránk, és semmi sem térül meg "neki".
Minden adó és egyéb közpénz csakis arra szolgál, hogy az állam abból ellássa a kötelező állami feladatokat, amelyekből egy rész a gyermekek nevelése-tanítása-védelme. Egy csomó más kötelező állami feladat is van, amelyek szintén SOHA nem térülnek meg - ugyanis az állam nem egy profitorientált cég, amelyik haszonra, megtérülésre, vagyonfelhalmozásra működik.
(Bugyutácska kabarétréfa szintű kérdés, hogy mibe kerül egy gyerek... )
"Ez a kérdés elképesztően értelmetlen és így végtelenül ostoba."
Nem az, ha valaki erre kíváncsi.
Úgy is meg lehet fogalmazni, hogy az állami költségvetésnek mennyi idő alatt van egy személytől annyi bevétele, mint amennyi kiadása van vele kapcsolatban gyermekkorában.
"Az állam MI VAGYUNK."
Én azt hittem az állam én vagyok!
Üdv,
Lajos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!