Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha a 8 órás munkaidőmből 4...

Ha a 8 órás munkaidőmből 4 órát dolgoztam le és 4 óra is lett ki fizetve a munkáltató által,akkor le dolgoztathatja velem a NEM ki fizetett maradék 4 órát?

Figyelt kérdés
12 órába szeretnék velem le dolgoztatni

jan. 19. 19:09
 1/5 anonim ***** válasza:
88%

Tehát: 8 óra a munkaidő. Úgy alakult, hogy csak 4-et kellett dolgoznod. Utána a fennmaradó 4 órát hozzáadták egy következő 8 órás munkaidődhöz, így kijött 12 órányi munkaidő. És ebben az esetben akkor 12 órányi munkát fognak kifizetni. ÉS 4+12 az pont annyi mint 8+8.

Erre minden joga megvan a munkáltatódnak, ha már egyszer benne van a munkaszerződésben, hogy mi az elvárt munkaidő egy hónapban, esetleg egy előre meghatározott munkaidőkeretben.

jan. 19. 19:39
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Árnyalnám: ha a negyedik óra elteltével azt mondta a főnök, hogy mára ennyi, szia, további szép napot, és a jelenléti íven vagy a tetszőleges be-kiléptető rendszeren is ez van, akkor okés. De ha rendelkezésre álltál másik 4 órán keresztül, és az adminisztráció is ezt tükrözi, vagy kitöltetlen/nincs, akkor te azt ledolgoztad, az már az ő saruk, hogy nem raktak be pakolászni vagy pucolgatni valahova.
jan. 20. 06:12
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Persze!

Nekem sok kollégám csinálja azt, tegyük fel déltől dolga van, akkor 06-12-ig marad, azért a 2 óraért nem vesz ki szabadságot, mert azt nálunk meg kell tartani a nyári leállásra, meg ünnepekre.

Azt a 2 órát általában nem kell ledolgoznia.

4 órát nálunk sem engednének el egyrészt, másrészt ezáltal csökkenne a fizetés.

jan. 20. 08:39
 4/5 anonim ***** válasza:
36%

Szerintem vagy a kérdés nem egyértelmű és a hozzászólók nem értették vagy én nem értem.

8 órás a munkaidő.

Te 4et dolgoztál, mert el kellett menned vagy lebetegedtél vagy azt mondták köszi ennyi elég volt vagy bármi....

Akkor miért is kéne 4 órát ledolgoznod, ha azt nem számolták el? Vagyis nem fizették ki és munkaidőkeret terhére se ment mínuszban?

jan. 20. 10:19
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

A hozzászólók értették.

Ha 4 órával kevesebbet dolgozik, minusz órája lesz.

Egy példa : 3 hónapos munkaidőkeret, 500 óra kötelező munkaóra, ezt teljesíteni kell.

Minusz óra kétféleképpen lehet, nem tartja be a szünetet vagy elkéretőzik előbb.

Nálunk szünet be nem tartása esetén max. 60 perc minuszod lehet havonta. Ezen felül kirugnak, ha ezt meghaladod.

Ha előbb elmész, azt meg ledolgoztatják.

Le nem dolgozott időre abban a hónapban persze, hogy nem fizetnek.

Majd akkor, ha ledolgozza!

jan. 20. 18:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!