Egy multinál dolgozok (bolt) és a jobb csuklóm valamelyik nap itthon kirándult, teljesen be van dagadva, nehezen birok vele fogni. Voltam vele orvosnál, azt mondta az orvos hetekig kell pihentetni hogy helyre jöjjön. Felvett táppénzre. Közöltem a munkáltatóm felé az esetet, az volt rá a válasz: Be kell jönni dolgozni. Bementem, végeztem a munkámat amennyire képes voltam rá. Az eredmény: tovább dagadt és véraláfutásos is lett. Nagyon kellene a kezemnek a pihenő, hogy helyrejöjjön. Mit lehet ilyenkor tenni? Ha nem megyek be, kirúghatnak? Mit lehet ilyenkor mondani, ami védene engem és itthon lehessek a kezemmel, miután felgyógyultam utána mehessek vissza dolgozni? Szeretnék dolgozni, de ilyen kézzel nem tudok!
2020. márc. 2. 13:41
1/6 anonim válasza:
A táppénz azért táppénz, mert orvos szerint nem tudod ellátni a munkád. Olyan nincs, hogy ezt a munkáltató figyelmen kívül hagyja.
Ezért nem, de ha akar fog találni bármit, ha ki akar rúgni.
2020. márc. 2. 13:49
2/6 anonim válasza:
Ha ezért kirúg, akkor munkaügyi pert kell indítani ellenük, amit nagy eséllyel meg is nyernél.
2020. márc. 2. 14:21
3/6 A kérdező kommentje:
Első: Köszönöm!
Második: Akkor is, ha próbaidő alatt vagyok még?
2020. márc. 2. 14:40
4/6 anonim válasza:
Ha táppénz alatt dolgozol, az táppénzcsalás. Sőt még nyaralni sem mehetsz el táppénz alatt. A munkáltató nem kötelezhet rá, hogy dolgozz, olyan nincs, hogy de akkor is be kell jönni. Ha ezért kirúg akkor irány a munkaügyi bíróság. Ha próbaidőn vagy, az kicsit nehezebb, mert ott nem kell megindokolni, hogy miért nem alkalmaz tovább. Viszont ilyenkor azt kell mérlegelni, hogy mi a fontosabb, az egészséged, vagy egy ilyen szemét munkáltató?
2020. márc. 2. 15:49
5/6 anonim válasza:
A vicc az, hogy ha egy ellenőrzés elkapott volna téged amint táppénzen vagy és mégis bent vagy dolgozni, akkor téged is alaposan megbüntettek volna táppénzc salásért - ahogy írták előttem, meg a cégedet is, amiért táppénzen levő alkalmazottat dolgoztat.
Még akkor sem lehetsz bent ha szabadságon vagy és te magad akarsz bemenni valamit megcsinálni. ha egy fizetett szabadságon levő alkalmazottat találnak bent a munkahelyen, akkor azért is megbüntetik a céget - mert a szabadság pont azért van hogy NE legyen bent a dolgozó.
Figyelmeztesd a főnöködet arra hogy ha téged bent találnak táppénz alatt akkor hatalmas méretű bírságra számíthat! A táppénz nem játék, nem a munkahelyed fizeti hanem a társadalombiztosítás, vagyis nem a céged pénzén vagy otthon a tartós táppénzzel. Így az állam joggal követeli meg hogy azt tedd amiért fizet neked - gyógyulj meg és ne dolgozz!
2020. márc. 2. 17:11
6/6 anonim válasza:
Táppénz alatt nem dolgozhatsz, és ezt senki nem is várhatja el.
De sajnos próbaidő alatt meg simán elküldhet, mivel ott nincs kell indokolni sem, és semmi sem véd.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!