Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » CSED-re jogosúlt vagyok...

CSED-re jogosúlt vagyok megszűnt jogviszonnyal?

Figyelt kérdés
Jelenleg GYED-en vagyok májusig az első gyermekkel. Második gyermekkel vagyok várandós aki március végén fog megszületni. Munkaviszonyom viszont megszüntették 2024. decemberrel. A GYED azóta is folyamatos. Az a kérdésem, hogy a második gyermekre szülés előtt így munkaviszony nélkül meg tudom újra igényelni a CSEDet, hogy jelenleg GYED-ben részesülök, vagy mindenképp kell új munkaviszony ehez? Melyik szervezettől tudok erre pontos információt kapni? OEP elküld minden hülyeséggel, hogy ők nem értenek ehez. Kérdem én akkor ki ért hozzá?

tegnap 17:30
 1/7 anonim ***** válasza:
Mi volt a munkaviszony megszüntetésének az oka?
tegnap 18:25
 2/7 anonim ***** válasza:
Ha nincs munkahelyed, amikor szülsz, akkor csak gyest kapsz. De egyes kérdése is fontos, miért szűnt meg a munkaviszonyod?
tegnap 20:00
 3/7 A kérdező kommentje:
Megszűnt a munkahely, a vállalkozó megszüntette a szalont.
tegnap 20:13
 4/7 anonim ***** válasza:
0%
Akkor magánszemélyként kellett volna továbbfoglalkoztatnia. Én nem mentem volna bele a munkaviszony megszüntetésébe a helyedben.
tegnap 22:50
 5/7 anonim ***** válasza:

4, nem kellett belemennie, ha megszünt a munkahely, akkor jogosan mondott fel neki. Magánszemélyként meg hogy a francba foglalkoztatná? Meg mire fel?

Sajnos így járt, semmi jogsértés nem történt

tegnap 23:59
 6/7 anonim ***** válasza:
Pont az ilyen esetekre van kitalálva az az intézmény, hogy ha becsukják a vállalkozást, akkor a vállalkozó magánszemélyként továbbfoglalkoztatja a kismamát, hogy önhibáján kívül ne érje hátrány.
ma 00:13
 7/7 anonim ***** válasza:
6, és erre milyen jogszabály kötelezi?
ma 01:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!