Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » A csedhez 365nap tb biztositas...

A csedhez 365nap tb biztositas kell, a kuldoldi is beleszamit? 2023.10 hótól, 2024 júniusig külföldön dolgoztam, 2024 juliustol dolgozom magyarorszagon. Jogosult vagyok a csedre, gyedre?

Figyelt kérdés

dec. 25. 22:32
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Külföld hol?
dec. 26. 01:54
 2/4 anonim ***** válasza:

Attól függ, hogy melyik államról beszélhetünk ->

"Biztosított az a természetes személy is, aki a munkát külföldi foglalkoztató számára Magyarország területén kívül végzi, és a szociális biztonsági rendszerek koordinálásáról szóló közösségi rendelet, vagy Magyarország által kötött kétoldalú szociális biztonságról szóló egyezmény alapján e törvény hatálya alá tartozik."

Fentiek miatt van az ellátás igényléséhez kapcsolódó nyomtatványon erre vonatkozó adatközlésre lehetőség.

Magyarul: Attól függ, hogy melyik államról beszélünk. Van egyezménye Magyarországgal az ellátásra vonatkozóan, vagy nincs. Ha van, akkor esélyes, hogy beleszámít. Ha nincs, akkor esélyes, hogy nem számít bele.

dec. 26. 09:57
 3/4 A kérdező kommentje:
Németországban dolgoztam
dec. 28. 11:06
 4/4 anonim ***** válasza:
Tehát EU ország. Akkor beleszámít.
dec. 29. 04:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!