A tb támogatást csak egy évig adják meg? Vagy hogyan működik? Ha meg kérnem akkor meg adnák megint egy évig?
2
Szociális rászorultsági alapon lehet igényelni a felmentést. A kérdés erről szólt.
Kérdező, egy évre adják meg, viszont annak lejárta után újra lehet igényelni.
"Akkor méltányossági kérelmet nyújtottam be az önkorinak, amit el is fogadtak, kifizezzék a tartozást "
Ilyen a világon nincs!
Valamit nagyon keversz...
"A tb támogatást csak egy évig adják meg?"
Maximum 1 évig lehetsz "rászorult". Ugyanis rászorultság alapján mentesítenek maximum 1 évig az egészségügyi szolgáltatási járulék fizetése alól.
"Ha meg kérnem akkor meg adnák megint egy évig?"
Így van. Ha 1 év után is fennáll a rászorultságod, akkor újabb 1 évre mentesíthetnek a járulék fizetése alól. A rászorultságod megállapítását akárhányszor kérvényezheted.
Azt jó tudnod, hogy a rászorultság megállapításától nem íródik elő továbbiakban járulék. Az előtte felhalmozott tartozást (már ha van) nem érinti, az nem törlődik általa. Az ott marad.
Nincs olyan, hogy kifizeti az önkormányzat helyetted az adó- és köztartozásodat. Ezt meg én tudom, mert olyan helyen dolgozom, ahol napi szinten kell foglalkoznom a felvetett témával.
Ráadásul egy önkormányzat nem úgy működik, hogy fogja magát az ügyintéző és eldönti az egyik ügyfél esetén, hogy majd az "állami" költségvetésből rendezik a tartozását. Érdekes is lenne... :)
Az önkormányzat a benyújtott kérelmed alapján maximum a rászorultságodat állapíthatja meg, és mentesíthet a szóban forgó járulék fizetése alól. Onnantól kezdve, hogy megállapította a rászorultságodat. Az addig felhalmozott tartozásodat nem fogja kifizetni helyetted és nem is fog csak úgy hipp-hopp eltűnni az a tartozás.
Azzal a tartozással maximum azt kezdheted, hogy az önkormányzat által megállapított rászorultságodra tekintettel kérvényezed az adóhatóságnál (NAV), hogy méltányosságból engedje el az adó- és köztartozásnak számító járulékhátralékod.
Tehát még mindig összekeversz dolgokat. "...csak tudommár..."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!