Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » A tb támogatást csak egy évig...

A tb támogatást csak egy évig adják meg? Vagy hogyan működik? Ha meg kérnem akkor meg adnák megint egy évig?

Figyelt kérdés
tegnapelőtt 10:39
 1/8 anonim ***** válasza:
tegnapelőtt 10:48
 2/8 anonim ***** válasza:
0%
Az orvosi ellátásra való jogosultság nem jár ingyen. A biztosításhoz dolgozni kell, vagy diáknak, nyugdíjasnak lenni, és így tovább. Aki viszont nem tartozik ezekbe a körökbe, annak saját társadalombiztosítási (tb), járulékfizetési kötelezettsége keletkezik.
tegnapelőtt 10:49
 3/8 anonim válasza:
100%

2

Szociális rászorultsági alapon lehet igényelni a felmentést. A kérdés erről szólt.

Kérdező, egy évre adják meg, viszont annak lejárta után újra lehet igényelni.

tegnapelőtt 11:16
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
2-esnek! "Az orvosi ellátásra való jogosultság nem jár ingyen." Nem hiába 0%-os a hozzá szolásod! Pont az előbbi mondatodért. Mert igen is vannak kivételek. Én is ingyen jogosult vagyok a TB. De csak azért mert 53%-os egészségkársodott vagyok. És ez egy kitétel / kivétel.
tegnapelőtt 11:23
 5/8 anonim ***** válasza:
78%
Amikor munkanélküli voltam a suli befejezése után (jó mi, egyetem után 3 évig otthon, mert nem volt elég szakmai gyakorlatom...honnan is lett volna), megigényeltem és kaptam. (Ott egy kicsit megállnékm a lepontozók és kötözködök miatt előreml, hogy azért lett végül 3 év, mert menet közben a beteg nagymamámat én látogattam napi szinten, így kvázi kapóra jött a családnak, hogy én "ráérek".) A lényeg, hogy annak idején én nem is voltam vele tisztában, hogy nekem azt zsebből fizetnem kellene, senki nem is mondta, aztán egyszer csak jött a felszólítás (!) hogy fizessem be egyben az összes tartozást 😱 Persze honnan is lett volna pénzem. Akkor méltányossági kérelmet nyújtottam be az önkorinak, amit el is fogadtak, kifizezzék a tartozást és talán egy kis töredékét kellett csak nekem. Utána 1 évre igényeltem, aztán a következőben már dolgoztam. De amit ki akarok hozni ebből, hogy szerintem az önkormányzatok támogatók ebben.
tegnapelőtt 11:59
 6/8 anonim ***** válasza:
51%

"Akkor méltányossági kérelmet nyújtottam be az önkorinak, amit el is fogadtak, kifizezzék a tartozást "

Ilyen a világon nincs!

Valamit nagyon keversz...

"A tb támogatást csak egy évig adják meg?"

Maximum 1 évig lehetsz "rászorult". Ugyanis rászorultság alapján mentesítenek maximum 1 évig az egészségügyi szolgáltatási járulék fizetése alól.

"Ha meg kérnem akkor meg adnák megint egy évig?"

Így van. Ha 1 év után is fennáll a rászorultságod, akkor újabb 1 évre mentesíthetnek a járulék fizetése alól. A rászorultságod megállapítását akárhányszor kérvényezheted.

Azt jó tudnod, hogy a rászorultság megállapításától nem íródik elő továbbiakban járulék. Az előtte felhalmozott tartozást (már ha van) nem érinti, az nem törlődik általa. Az ott marad.

tegnap 07:07
 7/8 anonim ***** válasza:
De igen 6, van, csak tudommár.
tegnap 09:45
 8/8 anonim ***** válasza:

Nincs olyan, hogy kifizeti az önkormányzat helyetted az adó- és köztartozásodat. Ezt meg én tudom, mert olyan helyen dolgozom, ahol napi szinten kell foglalkoznom a felvetett témával.

Ráadásul egy önkormányzat nem úgy működik, hogy fogja magát az ügyintéző és eldönti az egyik ügyfél esetén, hogy majd az "állami" költségvetésből rendezik a tartozását. Érdekes is lenne... :)

Az önkormányzat a benyújtott kérelmed alapján maximum a rászorultságodat állapíthatja meg, és mentesíthet a szóban forgó járulék fizetése alól. Onnantól kezdve, hogy megállapította a rászorultságodat. Az addig felhalmozott tartozásodat nem fogja kifizetni helyetted és nem is fog csak úgy hipp-hopp eltűnni az a tartozás.

Azzal a tartozással maximum azt kezdheted, hogy az önkormányzat által megállapított rászorultságodra tekintettel kérvényezed az adóhatóságnál (NAV), hogy méltányosságból engedje el az adó- és köztartozásnak számító járulékhátralékod.

Tehát még mindig összekeversz dolgokat. "...csak tudommár..."

ma 05:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!