Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mit tegyek ha tartoznak nekem?

Mit tegyek ha tartoznak nekem?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Vettem egy kpop oldalról albumokat 21000ft összegben, már lassan fél éve, rengeteget írtam nekik, a pénzemet nem kaptam vissza. Mit tehetnék hogy visszakapjam? Tudom nektek nem nagy összeg, de nekem az. Nem tudom hova mehetnék.

dec. 18. 10:22
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Pereld be a céget. Írj egy felszólítót hogy 3 napon belül kéred a pénzed, ezért és ezért. Ha nem tesznek eleget a kötelezettségüknek, mész a fogyasztóvédelemhez.
dec. 18. 10:26
 2/8 BeefEater ***** válasza:
100%

Elolvastad a cég ÁSZF-jét? Melyik országból működik az adott weboldal?

Mivel fizettél a rendelésért?

dec. 18. 10:33
 3/8 A kérdező kommentje:
Y betűs magyar kpop oldal. Többen is áldozatul estek neki. Tavaly személyesen mentem a boltba, nem volt akkor semmi gond. Bankkártyás fizetést választottam.
dec. 18. 10:39
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha többen is áldozatul estetek akkor vedd fel velük a kapcsolatot és battyogjatok be a rendőrségre feljelentést tenni. Üzletszerű csalásért majd felelősségre vonják a csalókat.
dec. 18. 10:43
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Bankod tudott volna segíteni, ha nem vártál volna vele több, mint 90 napt
dec. 18. 10:53
 6/8 BeefEater ***** válasza:
100%

"Y betűs magyar kpop oldal."

Ha nem linkeled be nem fogjuk tudni megnézni az ÁSZF-et, hogy konkrétabbat mondjunk.

Ha szerinted szándékos átverés volt, akkor tegyél rendőrségi feljelentést és biztasd arra a "többeket" is, akiket szintén átvertek, így nagyobb eséllyel fog a rendőrség foglalkozni vele.

Ha nem szándékos átverés (törvénysértés) volt, csak hibás/nem teljesítés:

Viszont mivel valószínűleg magyar cég (a magyar weboldal nem feltétlenül jelent magyar céget). Keresd meg a cég hivatalos címét és küldj nekik egy fizetési felszólítást tértivevényes levélben, hogy 30 napon belül fizessenek. A nem teljesítés tényét, a megrendelés részleteit és a bankszámlád adatait mindenképpen add meg és említsd meg, hogy amennyiben nem fizetnek felszámolási eljárást fogsz kezdeményezni. Erre biztosan találsz egy előre megírt levélmintát.

Ha viszont belinkelted volna a céget, lehet kevésbé általános választ is tudnánk írni.

dec. 18. 11:29
 7/8 A kérdező kommentje:
Yokmall nevű kpop boltról van szó. Többször is írtam nekik, ők válaszoltak. Írták hogy 30 napon belül elküldik az összeget. Azóta nem lehet őket elérni.
dec. 18. 13:45
 8/8 BeefEater ***** válasza:
100%

Akkor szerencséd van, magyar cég, ráadásul fizikai üzlettel.

"Többször is írtam nekik, ők válaszoltak. Írták hogy 30 napon belül elküldik az összeget."

Ez mikor volt? Ha még nem telt el a 30 nap, akkor várjál. Ha már eltelt, akkor hívd fel őket és kérdezd meg, hogy mivan a pénzeddel. Amikor megpróbálnak lerázni, akkor azonnal mondjad, hogy az illetékes Fogyasztóvédelmi Hatósághoz és jegyzőhöz fogsz fordulni (a hívás előtt nézd meg, hogy ki az illetékes). Ha így sem foglalkoznak veled, akkor kezdhetsz levelet írni ezeknek.

dec. 18. 14:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!