Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogy kapnád meg a testvéredtől...

Hogy kapnád meg a testvéredtől az örökséged ebben az esetben?

Figyelt kérdés
Három házat örököltünk, az egyik nagyon gagyi, vidéki, kb. 5 milliót ér, egy másik 15-öt, a harmadik városi, 50-et. De magának akar minél többet, a két kisebbet plusz a harmadik felét. Vagy talán el se akarja adni őket, csak hogy én se kapjak semmit, talán elvesztene mindent csak ezért,hogy nekem se legyen. Nem tudom, pontosan, nagyon buta, ostoba, hazudozik, hülyeségeket mond, utál engem, szerinte neki jár minél több, amire kitalál valami okot. Hogy tudnám valahogy rávenni, hogy megkapjam mindennek a felét (eladás árából).

ma 09:42
 1/8 anonim ***** válasza:
86%
Ügyvéd kellene ehhez.
ma 09:43
 2/8 anonim ***** válasza:
89%
Ha a végrendelet másként nem rendelkezett akkor mindháromnak a felét örököltétek.
ma 10:44
 3/8 A kérdező kommentje:
De nem tudjuk eladni.
ma 11:03
 4/8 anonim ***** válasza:
89%
Ügyvédhez fordulj! Ha nem hajlik az eladásra, közös vagyon megszüntetése pert kell indítanod. Majd a bíróság elárverezteti és akkor megkapod a részed, meg ő is, bár így mindenki sokkal rosszabbul jár.
ma 11:13
 5/8 anonim ***** válasza:
0%
Ahogy a 3-as írja.
ma 12:11
 6/8 anonim ***** válasza:
80%

#4 tökéletesen leírta. Keress ügyvédet mielőbb.

Ha az árakat értékbecslő mondta, akkor annyiért jó eséllyel leglaább a pesti eladható

ma 13:19
 7/8 anonim ***** válasza:
A fele jár neked. Ha a tesó nem akarja értékesíteni az ingatlant, akkor fizesse ki neked pénzben az értéke felét. Ügyvéddel el lehet rendezni.
ma 15:07
 8/8 anonim ***** válasza:
66%

A fele jár neked. Ha a tesó nem akarja értékesíteni az ingatlant, és téged sem óhajt kifizetni tisztességesen belőle, akkor bíróságon lehet kérni a közös vagyon megszüntetését.

Árverésen fogják értékesíteni a teljes ingatlant még akkor is, ha a tesónak ez nem tetszik. Amennyiért árverésen elkel, annak a fele-fele jár nektek. Ha nyomott áron kel el, akkor nyomott összeget fogtok kapni.

Nyilván az eljárásnak lesznek költségei, azzal számoljatok.

ma 17:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!