A fenn maradó időre, így eltudok menni munkanélkülire?
2 év után dec 2.-án mennék vissza dolgozni, bár a régi munkáltatóm nem kecsegtetett semmilyen pozícióval viszont ugye “kötelesek visszavenni”, de még nem jeleztek semmit. Közben felvettek máshova ahol viszont január 15.-én kezdek és jelenleg egész novemberben a bent marad szabijaimat töltöm. A fennmaradó időben elmehetek munkanélkülire? Azért 1,5 hónapig nem lesz munkám és bevételem se. A belépő adatlapot már ki kell töltenem, de ettől független megigényelhetem?
Lehet hülye kérdés viszont nem sok munkahelyem volt még és fogalmam sincs, így szülési szabadság után mi ennek a menete.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Zavaros a kérdés.
- Már a felmondási idődet töltöd?
- Ha igen, mikor telik az le?
- Ha nem, akkor milyen munkanélküli segélyt akarsz igénybe venni, ha nem vagy munkanélküli?
"... mi ennek a menete."
Szülési szabadságról a munkába visszatérési szándékodat előtte 30 nappal jelezned kell a munkáltatódnak. Korábban nem köteles munkával ellátni.
Ahhoz, hogy munkanélküli segélyre (álláskeresési járadékra) jogosult légy, állástalannak kell hozzá lenned.
Ha a két jogviszonyod között az leszel, akkor nyilván jogosult leszel álláskeresési segélyre is.
Ahhoz, hogy egy jogviszony megszűnjön, valamelyik félnek azt fel kell mondania hozzá. Vagy neked vagy a munkáltatónak. Történt ilyen?
Tehát közös megegyezés alapján december 01-ig tartana a munkaviszonyod, december 02-án már állástalan lennél, majd január 15-én keletkezne a másik helyen az újabb munkaviszonyod.
A két dátum közötti időre természetesen jogosult vagy álláskeresési járadékra, hiszen a hozzá minimálisan szükséges 360 napnyi munkaviszonyod megvan hozzá, valamint éppen álláskereső leszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!