Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » A fenn maradó időre, így...

A fenn maradó időre, így eltudok menni munkanélkülire?

Figyelt kérdés

2 év után dec 2.-án mennék vissza dolgozni, bár a régi munkáltatóm nem kecsegtetett semmilyen pozícióval viszont ugye “kötelesek visszavenni”, de még nem jeleztek semmit. Közben felvettek máshova ahol viszont január 15.-én kezdek és jelenleg egész novemberben a bent marad szabijaimat töltöm. A fennmaradó időben elmehetek munkanélkülire? Azért 1,5 hónapig nem lesz munkám és bevételem se. A belépő adatlapot már ki kell töltenem, de ettől független megigényelhetem?

Lehet hülye kérdés viszont nem sok munkahelyem volt még és fogalmam sincs, így szülési szabadság után mi ennek a menete.

Előre is köszönöm a válaszokat!

nov. 22. 09:28
 1/4 anonim ***** válasza:
47%
Most szabadságon vagy ha jól értem, nem vagy munkanélküli.
nov. 22. 11:35
 2/4 anonim ***** válasza:

Zavaros a kérdés.

- Már a felmondási idődet töltöd?

- Ha igen, mikor telik az le?

- Ha nem, akkor milyen munkanélküli segélyt akarsz igénybe venni, ha nem vagy munkanélküli?

"... mi ennek a menete."

Szülési szabadságról a munkába visszatérési szándékodat előtte 30 nappal jelezned kell a munkáltatódnak. Korábban nem köteles munkával ellátni.

Ahhoz, hogy munkanélküli segélyre (álláskeresési járadékra) jogosult légy, állástalannak kell hozzá lenned.

Ha a két jogviszonyod között az leszel, akkor nyilván jogosult leszel álláskeresési segélyre is.

Ahhoz, hogy egy jogviszony megszűnjön, valamelyik félnek azt fel kell mondania hozzá. Vagy neked vagy a munkáltatónak. Történt ilyen?

nov. 23. 08:56
 3/4 A kérdező kommentje:
2-es közben beszéltem a munkáltatómmal. Ez úgy volt, hogy én októberben jeleztem hogy visszamegyek, mert bölcsibe is munkáltatóival veszik fel csak a gyereket és mivel voltak bent szabik kivettem mind a 20 napot azaz novemberben a szabadságaimat töltöttöm. Ők pénteken hívtak, hogy akkor most hétfőn betudnák-e menni a munkával kapcsolatos dolgokat megbeszélni. Én mondtam nekik, hogy közben találtam mást, mert egészen idáig fogalmam se volt, hogy visszavesztek-e vagy sem mivel amikor október vége-november elején beszéltünk még azt az infót kaptam, hogy mindenhol most megvan-e hely, de megnézik, hogy mit tudnak tenni. Szerintük egyértelmű volt a munkaköröm amiről azóta se volt szó és a telefonban sem említették. A lényeg az, hogy megbeszéltem velük a közös megegyezéssel való felmondást és december 2.-ától munkanélküli vagyok addig ameddig el nem kezdek a másik helyen dolgozni.
nov. 25. 21:29
 4/4 anonim ***** válasza:

Tehát közös megegyezés alapján december 01-ig tartana a munkaviszonyod, december 02-án már állástalan lennél, majd január 15-én keletkezne a másik helyen az újabb munkaviszonyod.

A két dátum közötti időre természetesen jogosult vagy álláskeresési járadékra, hiszen a hozzá minimálisan szükséges 360 napnyi munkaviszonyod megvan hozzá, valamint éppen álláskereső leszel.

nov. 26. 05:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!