Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » 4 hónap munkaviszonnyal...

4 hónap munkaviszonnyal eltudok munkanélkülire?

Figyelt kérdés
Pályakezdőként 4 hónapot dolgoztam egy munkahelyen. Én mondtam fel. Kérdésem az lenne, hogy ha bemegyek a munkaügyibe regisztrálni kapok-e valami juttatást. Nem segélyért akarom tartani a markomat, elsősorban a TB-re gondolok, hogy azt fizetik-e helyettem meghatározott ideig, vagy nekem kell majd? Köszönöm

2012. ápr. 17. 20:30
 1/3 anonim ***** válasza:
71%
A válasz nem. Sem segélyt, sem TB-t nem kapsz. Ha szeretnéd, magadnak kell állnod.
2012. ápr. 17. 20:31
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Nem kapsz segélyt (álláskeresési járadékot), mert ahhoz legalább 360 munkaviszonyos nap kell az elmúlt 3 évben.

A munkaügyi nem állja a TBdet (csak annak rendezik a TBjét, aki pénzbeli ellátást kap tőlük)

Viszont bemehetsz a helyi önkormányzathoz és szociális rászorultság alapján kérheted, hogy rendezzék a TBdet.

A munkaviszonyod megszűnése után 45 napig még passzív jogon jogosult vagy az eü. ellátásokra (van TBd). Ez alatt az idő alatt el tudod rendezni, hogy az önkormányzat rendezze a TBd =(ha rászorulónak minősülsz)

Azt, hogy jogosult vagy-e az önkormányzati TB rendezésre, megtalálod a szociális törvényben.

2012. ápr. 18. 07:18
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat. Ma voltam a munkaügyiben és pontosan úgy van ahogy mondtad 2. válaszoló!
2012. ápr. 18. 20:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!