Betegállomány alatt elszamolja a munkaadó az ország bérletet?
Olyan nincs hogy ország bérlet.
Országbérlet van.
Az én munkáltatóm a bérlet költségét mindig téríti. Még akkor is, ha alatta nagyrészt szabadságon vagyok és akkor is, ha keresőképtelen voltam.
Régi munkáltatóm is így járt el...
A napi menetjegyet nem téri olyan napokra, amikor nem kellett mennem - bármilyen oknál fogva - dolgozni.
Nálam akkor is térítette.
Hiszen amikor megvásároltam, honnan tudhattam előre, hogy lebetegszem? Vagy azt, hogy a munkáltató hosszabb szabadságra küld? Vagy én megyek hosszabb szabadságra? Pontosan ilyen oknál fogva nem tettek különbséget az események között. Ha munkaviszonyban állok és van munkavégzési kötelezettségem a munkáltatónál, akkor mindegy, hogy mi történik alatta, a megvásárolt bérlet költségéhez hozzájárultak. Ez számomra (és más számára is) teljesen logikus.
Nyilván akkor, ha a munkáltató felment a munkavégzési kötelezettség alól (például felmondási időn belül) és ez egy teljes hónapot érint, akkor eszembe sem jut megvenni a bérletet, hiszen fennáll a veszély, hogy azt már nem fizeti ki -> nem áll fenn a munkavégzési kötelezettségem, amiről időben tudtam is.
Nálunk engedélyeztetni kellett azt, hogy bérletet vehessünk és nem naponta menetjegyet.
Innentől kezdve, hogy engedélyt adott rá a munkáltató, mindig kifizette.
Ha ennyire aggódsz, akkor inkább kérdezz rá a munkáltatónál...
Most őszintén: Miért kell gúnyolódni azzal, aki segíteni akar?
Ez Magyarországon népbetegség lett?
Én innentől kezdve nem fogok neked segíteni, tördeld csak tovább a kezeidet. A gondolatom többi részét már nem írom le, mert sértő lenne rád nézve...
Pá!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!