Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha lenne egy ingatlanra való...

Ha lenne egy ingatlanra való tőkétek, vennétek most, vagy inkább a pénzt tartanátok meg?

Figyelt kérdés
nov. 11. 08:13
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

Vennék, vagyis építenék.

A telek már megvan, csak éptkezni kellene és jelenleg a költségvetésen balettozok. Ha meglenne a teljes összeg, akkor csinálnám és megmaradhatna a lakásom, mint befektetési ingatlan

nov. 11. 12:00
 12/25 anonim ***** válasza:
78%

“ #6 - Ezért kell hitelre megvenni, mert akkor befixálod az árát”

Hogyne

60 misi helyett, 40 millió önerővel, a 20 millió hitelt fizethetném 25 évig és összesen 85 millió lenne a végeredmény

nov. 11. 16:55
 13/25 anonim ***** válasza:

#12 - Akkor meg ne sírjál, hogy elszaladnak az árak, és sose lesz ingatlanod.

60 misi helyett, ha vársz felmesz 80-ra. Aztán sírsz, hogy mire a 40-ből 60-at csináltál már nem tudod megvenni.

Hitellel, befixálod 60-on az árat és összesen 70 millióval meg van az ingatlan. Ennyi.

Nem kell 25 évig fizetni, létezik előtörlesztés is...

Ha csak annyi a bajod, hogy sose éred utol az ingatlan árakat, arra igenis jó megoldás a hitel.

nov. 11. 17:01
 14/25 anonim ***** válasza:
100%
Igazából a sok cikknek és kormány bejelentésnek hála, a jövőre vizionált áremelkedés már bekövetkezett. Mi is tavasszal akartunk, ezért követtem pár ingatlant ingatlan.comon és stabilan mindenki emelt 5%ot már most. Gondolom úgy vannak vele, ha most nem megy el, majd jövőre. Szóval mi lehet inkább kivárjuk ezt az őrületet jövőre, a választások után meg, ha elzárják a pénzcsapot, lehet jobb be szálló pont lesz.
nov. 11. 17:23
 15/25 anonim ***** válasza:
Igen, a piac ugye megmutatta, hogy megéri várni a vásárlással, elvégre nem duplázódnak az ingatlan árak néhány évente. :D :D :D
nov. 11. 17:44
 16/25 anonim ***** válasza:
Annyira mindenki azt mondja hogy most kell venni, hogy én őszintén kételkedni kezdtem. Merthogy a fundamentumok meg nem indokolják. A politikai helyzet bizonytalan, háború, gdp adat még a várakozásoknál is rosszabb, nő a munkanélküliség. Nem indokolt az 5% emelés. Értem én hogy az elmúlt 15 évben gyorsan emelkedtek, de legalább konjunktúra volt. Most már nincsen és mégis emelkednek. Egyébként szívesen beszélgetek róla, mert én is bizonytalan vagyok, de nem a 15ös féle egyszerű arcokkal.
nov. 11. 18:07
 17/25 anonim ***** válasza:

12 - Akkor meg ne sírjál, hogy elszaladnak az árak, és sose lesz ingatlanod.

Senki nem mondta, hogy nincs ingatlanom, tehermentes ;)

nov. 11. 18:51
 18/25 anonim ***** válasza:

16# Ha csak nincs nagy baj, az ingatlanok értéke mindig nőni fog. Olyan még nem volt, hogy nem. Persze egy-egy bezuhanás volt, de azt komoly gazdasági helyzet idézte elő és ha nem befektetési ingatlanról beszélünk, akkor azt baromira hidegen hagyta, aki éppen nem szándékozott ingatlant eladni. Vagy ha szándékozott, de venni is akart helyette mást, akkor szintén nem érintette meg különösebben a helyzet. Mily meglepő nem is a "nagy bevásárlások" időszaka volt átlag kisembereknek. Ne várjuk, hogy ez újra eljöjjön.

A saját lakhatási célra vásárolt ingatlanra mindig azt mondják, hogy tegnap lett volna ideális megvásárolni. Nem tudsz visszamenőleg olyan időszakot mondani, vagy felidézni, amire azt mondhatnánk, hogy nem érte meg jobban akkor megvenni, mint holnap fogja.

Én azt gondolom, hogy amíg átlag kisemberek lakásnyi pénzeken ülnek és várnak, addig egyszerűen nem fordulhat elő, hogy csökkenjenek az árak. De ha az állampapírból elkezdenek kivándorolni a pénzek is esélyes, hogy inkább stagnálnak/emelkednek majd az árak, kitudja milyen hiteleket lenget be még a kormány, hogy "növelje a kedvet" a vásárlásra, szerintem nagyvárosokban az airbnb szabályozás is hatással lehet, stb.

Az megér egy misét, hogy tudsz-e jobb hosszútávú befektetést, amiben jó helye van a pénzednek és kitermeli a bérleti díjadat is.

nov. 12. 08:43
 19/25 anonim ***** válasza:
Igen, ez egyébként igaz, 18-as. Viszont az airbnb szabályozás pont az ingatlan árak ellen hat. A befektetési ingatlanoknak viszont a hozamok szerintem gátat kell, hogy szabjanak. Ha a munkanélküliség nagy, a gazdaság rosszul teljesít, nem fogják tudni az emberek kitermelni azt a bérleti díjat, ami ilyen áraknál jó hozamot biztosít. Szóval annak is kell valahol lenni egy felső határának. Lakhatási célra még az is komplikálja a dolgokat szerintem és az optimalizálást, hogy a kamatok most elég magasan vannak. A kivárással lehet sokkal alacsonyabb törtlesztőt tudsz elérni és a tőkéd is gyűlik. Szerintem sok kisember nem nagyon ülhet 60 milliós tőkén jelenleg Magyarországon, vagy ha igen, akkor pont az olyan tanácsok miatt, hogy most és azonnal kell venni, már vett. A kormány meg egyrészt 26 után nem biztos, hogy ugyanaz marad, de ha igen, akkor ezt a költségvetési hiányt el kell kezdenie kezelni és mivel az emberek memóriája rövid, ez mindig választások után szokott lenni, majd választások előtt jön a pénzszórás. Szóval én ezek miatt gondolom, hogy nem most van a legjobb beszálló. De persze tévedhetek és igen, eddig sok minden nem úgy történt itthon, ahogy a piaci racionalitás indokolná, szóval lehet megint ez lesz.
nov. 12. 09:15
 20/25 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy ezekkel a politikai szkenáriókkal nem igen lehet számolni. És nálunk nagyon mással sem, mert holnap valaki pöttyös gatyát vesz fel fürdés után és beböfög éjfélkor valami rendelet módosítást, ami nagyon sokmindenre kihatással van.

Az airbnb szabályozás szerintem sokféleképpen elsülhet, nagyon kíváncsi leszek.

Az, hogy a kamatok hol vannak éppen, engem nem befolyásolna. Ha 2 év múlva alacsonyabbak lesznek, kiváltod a hiteledet. Ha magasabbak, akkor befixáltad a hiteledet jobb kamaton. Ezért szerintem kár várni.

Ha nem is ül sok kisember 60 millión, de nem is az a realitás, hogy mindenki 60 milliós lakásra "vár". Vidéken lehet az csak 20, de Budapesten is lehet csak 40. És elég ha az átlag kisember csak az önerején ül, ami ennek a 20-30-40%-a mondjuk. Amint történne valami érdemi esés, azonnal rárepülne mindenki és ismét növekedés jönne helyette. Én várom, hogyha pl. az állampapírok kamatai "normalizálódnak", az is sokakat fog késztetni arra, hogy más befektetés után nézzenek és kicsiny hazánkban az ingatlan szerintem örök a portfólión.

Túl sok az ismeretlen a képletben ahhoz, hogy egzaktul azt lehessen mondani, hogy most a legjobb, mégtöbb ahhoz, hogy azt mondhassuk, hogy holnapután a legjobb, talán ezért szokták azt mondani, hogy már ma is késő, nem tudom. :D

Én ezért gondolom egyszerűen csak úgy, hogy lakhatásra akkor kell ingatlant venni, amikor van rá pénzed. Ha ma, akkor ma. Pláne ha albérletben él valaki. Totál felesleges a sok ismeretlenes csodára várni, ami vagy eljön, vagy nem. De szerintem a nem a valószínűbb.

nov. 12. 15:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!