Havonta mennyit szoktatok nem fontos dolgokra "cigi,szerencsejátékra" fordítani?
10-es
Éredj már!!
12-es
Ugye,hogy a szórakozásra elfolyik a pénz :)?
Cigi:0
Ital: 0
Lottó: havi 1 gépi+1 saját számokkal
Amik nem létfontosságú dolgok, azokra 2023-ban 5 798 713 forintot költöttem, ebből a nagyobb kategóriák: utazás, üdülés 4 331 881, ajándékozás, adományozás 512 169. Cigire nem költöttem, szerencsejátékra csak 22 600 forintot.
Ugyanez 2024-ben eddig 4 693 333, ebből utazás, üdülés 3 086 515, edzés 559 400, ajándékozás 384 316, szerencsejáték 22 000, cigi 0.
Hát ha úgy vesszük, hogy a létfontosságú önálló élet (kollégiumon kívül) az egy szobabérlés és minimalista étkezés, mondjuk olyan 150k havonta (kis felülbecsléssel - idén pár hónapot éltem így, 40k volt a szoba, kb 150k volt egy havi kiadásom, de persze ezt még lehetett volna lejjebb vinni valamennyivel --Nem Budapesten, de megyeszékhelyen élve), akkor olyan 100-150k kiadásom van jelenleg, ami az életszínvonalamat emeli. Jobb lakás, gyakrabb szórakozás évente síelés (egyetemi, olcsóbb verzió).
Szerencsejátékra, cigire, kávéra 0 ft-ot költök. Ruhát akkor veszek, ha már muszáj (nem szeretek vásárolni), sminket nem birtokolok, fodrászhoz, kozmetikushoz stb nem járok. Alkoholt kb 5000 ft-nyit veszek havonta, elég sok házibulink van mostanában. Nasikat is sokat veszek illetve gyakran eszem a belvárosban (nem Budapesten és többnyire nem a legfancy-bb helyen meg amúgyis SZÉP kártyáról)
A fizetésem több mint felét félreteszem, úgy érzem hogy kb egyensúlyban van az életszínvonalam és a megtakarítási rátám. (Az se jó, ha az ember minden elkölt, de az sem, ha vizen és kenyéren él 3 lakótárssal, miközben milliós fizetése van)
Szóval nálam valahogy úgy van, hogy 25% needs, 25-35% wants, 40-50% investments.
Oh ezek csak a káros szenvedések, 12-es vagyok.
Én költök játékokra is, stb, pasimmal is megyünk azért ide-oda, szóval egy 100/130-as simán elmegy szórakozásra ÉS e-cigire meg lottóra is (az talán 5000 egy hónapban)
Dohánytermékek 120-170k (szivar/cigi)
Alkohol 40-60k (nem iszok gyarkan)
Streaming gaming előfizuk ~40k
A többi kiadásomat nem tudom amit szórakozásra költök, nem szoktam nézni mire költök. Amire szükség van nekem vagy a családnak azt megvesszük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!