Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Kifüggesztés alatt ha valaki...

Kifüggesztés alatt ha valaki élni akar az elővételi jogával, mondhatja az eladó, hogy neki nem adja el a földet?

Figyelt kérdés
Ebben az esetben nem döntheti el az eladó, hogy kinek adja a földet?
nov. 5. 15:41
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%
Nem hátrálhatsz ki. Kifüggesztéskor már van egy érvényes/aláírt adásvételi szerződés.
nov. 5. 18:02
 12/25 anonim ***** válasza:
79%

"mondhatja az eladó, hogy neki nem adja el a földet?"

"Nem akarom már eladni senkinek."

"megpróbálhatom mégis eladni a telkem"

"senkinek nem akarom"

"Szerintem érthető a kérdés"

nov. 5. 18:33
 13/25 anonim ***** válasza:
65%

Ha el akarod adni és ketten is ugyanannyit adnának érte és ugyanakkor fizetnének, akkor köteles vagy annak adni, akinek elővásárlási joga van.

Ha el akarod adni és akinek nincs elővásárlási joga, az többet ad érte, akkor eladhatod neki.

Ha nem akarod eladni, akkor tökmindegy, kinek van elővásárlási joga.

nov. 5. 18:48
 14/25 anonim ***** válasza:
100%

1. Meghirdeted

2. Jön egy vevőjelölt, megkötitek a szerződést

3. Kifüggesztés

4. Jelentkezik a Falu Bikája, muszáj lennél neki eladni

5. Felmondod a szerződést, kétszeresen visszafizeted a foglalót

6. Lenyugszol és marad a tied a föld

nov. 5. 18:51
 15/25 A kérdező kommentje:
15, nekem valaki most azt mondta, hogy nem tehetem meg. 12 szerint se. Ezért kérdeztem, de látom mindenki mást mond. Google se a barátom.
nov. 5. 19:31
 16/25 anonim ***** válasza:
65%
volt egy olyan érzésem, hogy egy barátod sincs
nov. 5. 19:35
 17/25 A kérdező kommentje:
Aki megértette, az is kétféleképp válaszol, a nem is , és az igen is fel van pontozva, és én vagyok a hülye. Nem írtam ki a sztorit, mert azt hittem egyértelmű, de aztán leírtam mit szeretnék. Továbbra is várok egy igent vagy egy nemet, hogy megtehetem-e, amit szeretnék. Aki meg nem tudja a választ biztosan, attól elég egy nem tudom, vagy ne írjon semmit.
nov. 5. 20:34
 18/25 anonim ***** válasza:
73%
báttya, te valami fogyatékkal élsz...?
nov. 5. 20:55
 19/25 A kérdező kommentje:
Te még nem is válaszoltál... Csak a hülyézés megy. Nos?
nov. 5. 21:02
 20/25 Hintalow ***** válasza:

Mondogatni mondogathatja ezt az egèsz adásvèteli folyamat közepette, de attól mèg jogáltal kènyszerìtve el kell adnia az elővèteli jog birtokosának.

Ezen kìvül ilyenkor az az opció van mèg, hogy en bloc visszalèp, ès hagyja az egèsz eladást, marad az ő tulajdonában, ahogy eddig.

nov. 6. 07:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!