Aláírtam egy elővételi szerződést, mielőtt megkaptam volna a hitelt az ingatlanra! Hogyan tudok kilépni belőle, ugyanis nem fogom tudni megvenni az ingatlant! Az áll a papíron, hogy 8%-ot a vételárból ki kellene fizetnem. Igaz-e?
Az, hogy az eladó mit és hova írt ki az tök mindegy.
Ehhez nem kell ügyvéd, tanuk előtt írt szerződés is érvényes.
És igen, ki kell fizetned a 8%-ot.
Az a 8% éves kamat, csak akkor kell kifizetni ha késedelmesen fizetsz. A foglalót fogod elbukni, de lehet, hogy azt sem, attól függ mi van a szerződésben.
Ha ilyen szinten nem vagy tisztában az alapfogalmakkal, akkor szerintem beszélj egy ügyvéddel mert csúnyán át fognak verni.
Az áll bennt: A vételárat 8 napon belül a hitelesített szerződés után kell kifizetni. Nem teljesítés esetén pedig a vételár 8%-át kell kifizetni.
Na most én ezt úgy értelmezem hogy ha már ügyvéd elött létrejött az adás-vételi szerződés...azután ha nem veszem meg az ingatlant akkkor kell kifizetnem a 8%-ot.
Akkor ez nem késedelmi kamat, hanem kötbér.
Ez alapján szerintem sem kell fizetni, de továbbra is ügyvéd véleményének kikérését javaslom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!