Ausztriában jár-e a 13-14.havi juttatás időarányosan ha közös megegyezéssel váltunk el?
Figyelt kérdés
nov. 4. 07:42
3/8 anonim válasza:
Persze hogy jár, bár ha jól emlékszem egy-két kollektív szerződésekben van olyan kitétel, hogy ha ez az első egy-két hónapban történik, akkor nem jár. Mondjuk nálam volt olyan kétszer is, hogy a kéthetes próbaidő végén mondták, hogy nem feleltem meg éa mégis megkaptam részarányosan. Konkrétan milyen ágazatban dolgoztál és mennyi idő után éet véget a munkaviszonyod?
Illetbe annyit megjegyeznék, hogy legtöbbször jobban jársz, ha nem közös megegyezéssel váltok el, hanem a munkáltató mond fel normális felmondással, mert ilyenkor jár munkakeresési szabadság is, ami hetente kb egy napot tesz ki a felmondási időre.
4/8 anonim válasza:
Ezen a képen fel vannak sorolva a munkáltatói felmondás előnyei a közös megegyezéses felmondással szemben.
5/8 A kérdező kommentje:
Határozatlan idejű szerződés,ez évben január 1től,tehát ez év eddigi teljes időszakát ledolgoztam a cégnél,október 18,közös megegyezéssel távozás,júliusban megkaptam időarányosan a 13-14.havit,vagy ahogy vesszük a téli 13.havit,ez csak részletkérdés,aztán a novemberi bérrel csak a 18.áig esedékes fizetés érkezett és a bentmaradt fizetetlen szabadságon,túlórám nem volt. Időarányosan közel fél havi fizetés még járna emiatt hogy a 13-14.havi fizetés,de nem tudom pontosan a jogszabályt jarna-e közös megegyezéses távozás esetén.
nov. 4. 12:47
6/8 A kérdező kommentje:
Téli=teli
nov. 4. 12:48
7/8 A kérdező kommentje:
Azért gyanakszom mert többször több illetővel is megtörtént a cégnél hogy nagyobb túlóravállalásokat egyben 1€/óra kifizetésssel rendezed,volt olyan aki észre sem vettem csak akkor amikor már nem dolgozott a cégnél,és ez rendszerszintu volt,tehát trükközik a cég
nov. 4. 12:50
8/8 anonim válasza:
Rákérdeztél, hogy mégis mi van a túlórákkal és a szabadsággal? Fizetési papírt/Lohnabrechnungot minden hónapban kaptál? Azt kötelező adniuk és ott utána tudsz nézni, hogy minden rendben van-e. Ha valami nem stimmel, akkor érdemes az AK-hoz menni, azok szépen befenyítik a munkaadót és azonnal elkezdenek perkálni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!