Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogy van a munkanélküli segély?

Hogy van a munkanélküli segély?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy már nem ez a neve, de akkor is. Hogy számolják a napokat? A hónap mindennapja, vagy csak munkanapokat számolnak egy hónapban?

Mert én 209-et kaptam előző hónapban, ha ezt a 7 ezer bruttót számolom, akkor ez 20 napra nem jön ki.

Valaki világosítson fel, kérlek

nov. 15. 22:21
 1/8 A kérdező kommentje:
40 napot kaptam
nov. 15. 22:22
 2/8 anonim ***** válasza:
Adómentes vagy?
nov. 15. 23:17
 3/8 A kérdező kommentje:
Igen, 25 év alatti.
nov. 15. 23:26
 4/8 anonim ***** válasza:
Naptári napra számolják. A bruttó ellátásból vonnak közterhet. Még akkor is, ha 25 év alatt SZJA-val kapcsolatos kedvezményed van.
nov. 16. 12:25
 5/8 A kérdező kommentje:
Az cumi, akkor jövő hónapban kapok egy 30 ezret kb, zseni. 🤣
nov. 16. 19:24
 6/8 anonim ***** válasza:

Némi ellentmondást vélek felfedezni -> 209 ezret kaptam előző hónapban, a jövő hónapban kapok majd 30 ezret???

Legalább te érted ezt az egészet?

A bruttó ellátásból 10 % nyugdíjjárulékot, valamint 15 % SZJA előleget vonnak le. Ha van SZJA-val kapcsolatos kedvezményed, akkor annak megfelelően vagy nem vonnak, vagy kevesebb SZJA-t vonnak.

Sima matek. Próbáld meg kiszámolni, hogy akkor mennyi az annyi.

Arra még nem gondoltál, hogy nem teljes hónapra volták akkor éppen jogosult ellátásra, amikor "csak" 209 ezret kaptál?

nov. 17. 05:56
 7/8 A kérdező kommentje:
Igen, egyszer kaptam egy napra, akkor ugye valami 6-7 ezer volt. Utána, azaz most kaptam 209-et ez egy teljes hónap volt. Azaz 30 nap, na ha így számoljuk maradt 9 napom még az ellátásból.
nov. 17. 12:19
 8/8 A kérdező kommentje:
Most ha ilyen matekkal megyünk, akkor annyi se. Megközelítőleg ~17.
nov. 17. 12:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!