Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » 2022-ben vásárolt termékre...

2022-ben vásárolt termékre csak 12+12 hó jótállást adott a PCX. Miért?

Figyelt kérdés

Egy 2022.09.07-én vásárolt 338.900 Ft értékű videókártyára 12+12 hónap jótállást adtak (leaglább is a számlán és a jótállási jegyen ez szerepel), de értesülésem szerint a hatályos jogszabályi ársávos jótállási feltételek miatt 250.000 Ft felett 3 évet kötelező adni ami 2021. jan 1-től lépett életbe.

Írtam a PCX-nek és ezt írták vissza:Kedves Balázs,

Szeretnénk tájékoztatni, hogy 2022-ben még mások voltak az érvényben lévő jogszabályok. Az ársávos garancia az idei évben változott. Ez azonban a visszamenő vásárlásokat nem érinti.

Ez igaz? Mert több embert megkérdeztem és elvileg nem, hiszen a vásárláskor már érvényben volt, nem idén jött be/változott.

okt. 27. 09:59
 1/8 IgaziÚriember ***** válasza:
82%

"értesülésem szerint"

"több embert megkérdeztem és elvileg nem"

Mi lenne ha nem értesülések meg random emberek megkérdezése helyett hivatalos forrásból tájékozódnál?

okt. 27. 10:33
 2/8 A kérdező kommentje:
Mert nem értek hozzá és nem tudom hol és milyen forrásból nézzek utána. Kösz a semmit, ha nem értesz hozzá mindek kommentelsz.
okt. 27. 10:41
 3/8 anonim válasza:
35%

Szia!

Mint kereskedő, aki a PCX konkurenciájánál dolgozik;

Ha jól emlékszem, az idei előtt legutoljára 2021-ben volt változás ami téged érint.

Az akkori jogszabályoknak megfelelően neked is 3 év jótállás jár, hisz 250000ft felett vásároltál.

Én azt tanácsolom, hogy ha baj van a termékeddel akkor ne hagyd annyiban. Akár fogyasztóvédelemhez is mehetsz vele.

Ha bontott, használt termékről van szó, vagy számlára vásároltál, arra a jogszabály másképp vonatkozik.

okt. 27. 10:46
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
okt. 27. 10:47
 5/8 anonim ***** válasza:
26%
"Mert nem értek hozzá és nem tudom hol és milyen forrásból nézzek utána. " az összes jogszabály elérhető ingyenesen a neten a jogtár oldalán, vagy google "jótállás" szóra is kiadja a vonatkozó hatályos, meg régebbi rendeleteket. Különösebben nem kell hozzá érteni, elég elolvasni.
okt. 27. 14:14
 6/8 anonim válasza:

#3-as vagyok, nem értem hogy miért pontoztak le de fogyasztovedelem.hu-n fellelhető info:

"Sávos jótállási idő

Az eddigi egy éves kötelező jótállás időtartama 2021-től a következők szerint változik:

10-100 ezer forint értékű termékek esetén a jótállás időtartama 1 év,

100-250 ezer forint értékű termékek esetén a jótállás időtartama 2 év,

250 ezer forint feletti termékek esetén a jótállás időtartama 3 év"

nov. 10. 17:47
 7/8 anonim ***** válasza:
#6 mert kevered a jótállást a kellékszavatossággal, mint ahogyan a kérdező "kedves" Balázs is. A kellékszavatosság két év (új termék esetében, az sem derült ki, hogy a kérdező újat vett-e egyáltalán) a jegyen semmi törvénysértő nem szerepelt.
nov. 11. 11:52
 8/8 anonim válasza:

#7 De épp ez az, tudtommal az ársávos jogszabály jótállásként értelmezi a dolgokat, nem kellékszavatosságként.

Én szívesen tanulok egy idegentől is az interneten, szóval nyugodtan írd meg a te meglátásodat.

dec. 28. 23:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!