Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » 2025 januártól módosulnak a...

2025 januártól módosulnak a babaváró hitel feltételei. Így mi már nem tudjuk felvenni. Van valami kiskapu?

Figyelt kérdés

Végtelenül szomorú vagyok. 33 éves vagyok. Végre megtaláltam életem párját a férjemet. Van házunk. Lett rendesen bejelentett munkám. Mindjárt lejár az egy évem ott. Januárban szerettünk volna bele vágni a baba projektbe. Ha sikerül, akkor 12 hetesen felvenni a babavárót, amiből felújítjuk a házat.

Erre tegnap olvasom hogy januártól már nem vagyunk jogusultak rá.

okt. 8. 16:35
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:

Elképesztő mennyi funkcionális analfabéta és rosszindulatú ember van!

Igen. Én is ezért pislogok. A huszas éveiben az ember még tanul, dolgozik, keresi a saját útját. 30-as éveiben sokkal céltudatosabbak vagyunk és párkapcsolat terén is jobban tudunk idomulni, egyúttal határokat húzni.

Nagyon kedves vagy!

Tudom, ez nem a világ vége. Nincs fürdőszoba a házban. Arra szántuk a hitelt. 2-3 gyereket akartunk úgy is. Ezért gondolkodtunk ezen. Főleg, hogy a törlesztést lehet minden gyereknél késleltetni. De már mindegy.

okt. 9. 12:40
 22/27 anonim válasza:
44%
Sziasztok! Ez nekünk is nagy szívfájdalom, mi ráadásul eljtutottunk a 13.hétig (szóval kb teljesítettük a feltételt, de még csak a papírokat kértük be a hiteligényléshez, semmi sem volt leadva vagy kitöltve), viszont a genetikai UH-n kiderült, hogy súlyos beteg a baba, terhességmegszakításom volt. :( Nem elég a tragédia, még buktuk is a babavárót, idén már biztosan nem leszek újra 12 hetes terhes és a kormány miatt az életkorom miatt jövőre már nem leszek jogosult rá. Óriási szemétség, hogy bevezették ezt... Nekünk lakásvásárláshoz jött volna jól az a pénz, meg persze a babához is (amúgy is szeretnénk gyereket nem csak a támogatás miatt) Szerintetek mennyi esély van rá, hogy akár a választások miatt akár meghosszabbítják az átmeneti szabályt (30+-os nők)? Mint például a gyermekvállalási határidőt?
okt. 10. 10:57
 23/27 anonim ***** válasza:
@22 Szerintem elég valószínűtlen. A CSOK elképesztően drága és pazarló intézkedés, a kassza meg egyre üresebb.
okt. 11. 02:03
 24/27 anonim ***** válasza:
71%

A babaváró még csak-csak, de a CSOK egy hihetetlenül káros intézkedés, mert csak azt érték el vele, hogy az egekbe szálltak az ingatlanárak.

Ehelyett a gyerekvállalóknak állami támogatott, kamatmentes lakáshitel kellett volna, esetleg megspékelve azzal, hogy 10% önerő is elég legyen és hosszabb legyen a futamidő.

okt. 11. 09:39
 25/27 A kérdező kommentje:

Őszinte részvétem!

okt. 12. 10:14
 26/27 anonim válasza:
29%
Köszönöm, a 30+osok megszívták, nem számítunk...
okt. 13. 09:29
 27/27 anonim válasza:
60%
Azóta sincs semmi hír erről igaz? Most megint volt egy csomó pénz ki vagy inkább elosztás, de erről nem esett szó…
okt. 23. 11:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!