Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » A Fressnapf megteheti, hogy a...

A Fressnapf megteheti, hogy a bontatlan száraz eledel tápot már aznap sem veszi vissza, ha otthon vettem észre, hogy nem jót vásároltam?

Figyelt kérdés
Sajnos a nagy rohanásban senior helyett juniort vettem az egyik prémium márkából, és csak annyit kértem, hogy cserélhessem. Nem engedik, pedig az általános feltételeik között az szerepel, hogy bontatlan táp esetében 14 napig elállhatok a vásárlástól. Mit tehetek ilyenkor?

okt. 7. 07:39
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Csak a pontosság érdekében, online vásárlás esetén nem kell semmilyen indok az elálláshoz:

"Amennyiben Ön Fogyasztónak minősülő Vásárló, a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Korm. rendelet) értelmében Ön jogosult a szerződéstől 14 napon belül indoklás nélkül elállni."

okt. 7. 11:32
 12/19 anonim ***** válasza:
78%
És mi a lényeg? Te nem online vásároltál, hanem a boltban, nem?
okt. 7. 11:49
 13/19 anonim ***** válasza:
78%

Igen. Mert online nem tudod megtekinteni a terméket, nem tudod jót kaptál e.

Tényleg nem értelek. Elrontottad, hibáztál. Fogadd el és nem a boltot hibáztasd, mert törvényesen járt el. Kutyádnak egy zsák junior táptól nem lesz semmi baja. Legközelebb figyelj jobban.

okt. 7. 11:49
 14/19 A kérdező kommentje:
#12 Nem figyelsz. A lényeg, hogy a 10-es hozzászólásban azt állította az olvtárs, hogy megfelelő indoklás nélkül nem lehet elállni a vásárlástól, csak pl. hibás termék küldése esetén. Arra reagáltam, hogy ez nem így van.
okt. 7. 11:56
 15/19 A kérdező kommentje:
#13 Figyelj oda te is, én nem hibáztattam senkit, csak keresem a választ a kérdésemre. Nevelni, kioktatni otthon tessék, ha van kit, és ne itt.
okt. 7. 12:00
 16/19 IgaziÚriember ***** válasza:
59%

"Sajnos a nagy rohanásban senior helyett juniort vettem az egyik prémium márkából, és csak annyit kértem, hogy cserélhessem"

Ha ilyen csekély kompetenciával rendelkezel, hogy még a megfelelő kutyatáp kiválasztása is problémát okoz számodra, te nem vagy azon a szellemi szinten, hogy jogszabályokat és törvényeket legyél képes értelmezni. A legjobb amit tehetsz, hogy legközelebb nem baromságot vásárolsz.

okt. 7. 12:07
 17/19 anonim ***** válasza:
72%

De így van, ha nem online vetted.

Netes vásárlásnál nem kell indok.

okt. 7. 12:26
 18/19 anonim ***** válasza:
64%

Online vásárlásnál nem kell indok, mivel nem tudod megnézni/megfogni, és lehet, hogy élőben simán csak nem tetszik vagy bármi.

Ha üzletben vásárolsz, akkor megnézted, megfogtad, tisztában vagy vele, hogy mit veszel, ezért az üzletnek nem kötelessége visszavenni a terméket, csak bizonyos esetekben, például ha hibás.

okt. 7. 12:54
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

IgaziÚriember

Bazi nagy szerencse, hogy te tökéletesnek születtél és sosem hibázol.:D

okt. 7. 15:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!