A Fressnapf megteheti, hogy a bontatlan száraz eledel tápot már aznap sem veszi vissza, ha otthon vettem észre, hogy nem jót vásároltam?
A 14 nap online vásárlásra vonatkozik.
Boltba vásároltat nem köteles egy bolt sem cserélni. Tápot meg pláne nem.
Genyaság, hogy nem cserélik, bár lehet, hogy nincs rá protokol és a kis beosztott ezt így nem tudja megoldani.
14 napra nincs jogod, jobbanmondva azt is mondhatnánk, hogy bolti átvételnél NINCS jogod elállni a vásárlástól indok nélkül.
Ennyi. Kér fogyvédelemhez rohangálnod. Elbaxtad, ennyi.
Tedd fel marketplace-ra 1000 Ft-al olcsóbban és add el.
Online vásárlásnál is történhet bármi, de a jogszabály ezt kicsit felülírja, bár szerintem ott is vannak olyan pontok, hogy pl romlandó cuccok esetében nem érvényes, illetve azon kívül, h a csomagolást kibontottad, pl a TV-nek, még 100%-on kell lennie a terméknek, egy felbontott, megkezdett táp pl ennek nem felelne meg. (tudom, nem bontottad fel)
Nincs indokod, az nem indok, hogy te meggondoltad magadat vagy nem tetszik, indok lehet pl az,hoogy hibás terméket küldtek.
A szabály nem buta. Távóllévők között létrejött szerződés esetén ahol postázzák a terméket, ott nem tudod helyben megtekinteni, kipróbálni, hogy megfelelő e. Emiatt az elállás. Az viszont tény, hogy sok vásárló visszaél ezzel a szabállyal, kárt okozva az eladónak. Emiatt tényleg lehet kicsit buta.
Azzt fogják válaszolni amit írtunk. A bolt jogövetően járt el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!