Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Miért nem tudom félre rakni a...

Miért nem tudom félre rakni a pénzemet? Albérletre havi 100 megy el mégis hamar elfogy. 450 ezret keresek.

Figyelt kérdés
Mit tegyek hogy maradjon hogyan ösztönözzem magam? Valakinek valami tipp?

szept. 15. 16:08
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
93%
Elraksz a hónap elején 100 ezret, és a maradékból élsz meg.
szept. 15. 16:28
 2/12 anonim ***** válasza:
91%
Én is a hónap elején raknék félre, lehetőleg olyan ,,helyre", ahol nem lehet hozzáférni, vagy csak problémásan (pl. állampapírban 1% visszafizetésével, pár nap elteltével kapod vissza a pénzedet). Ha még így se megy, írj listát arról, mire ment el a pénz, és próbáld kirostálni azokat a dolgokat, amik nélkül tudnál élni. Pl: minden nap rendeled a kaját magadnak a munkahelyedre, ami 2000 ft naponta, ez 60000 ft egy hónapban, de otthon tudnál magadnak csomagolni napi 1000 ft értékben, amivel havi 30000 ft-ot spórolsz. Vagy eddig minden hónapban előfizettél Netflixre és HBO-ra is, de meg tudod oldani, hogy váltogatod, és nem minden hónapban fizetsz 2 szolgáltatóra, hanem egyszerre csak 1-re fizetsz elő. Apróságok, amiknél úgy érzed, nem szükségesek ahhoz, hogy túlélj, és le tudsz belőlük faragni. Az biztos, hogy a mostani életszínvonaladból vissza kell venni, ha spórolni szeretnél, ez kicsit nehéz lesz, de egy idő után megszokod.
szept. 15. 16:45
 3/12 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem ott kezdődik, hogy elkezded felírni, mire is megy el a pénzed.
szept. 15. 16:48
 4/12 anonim ***** válasza:
0%
Aki mazo az mazo nemmlehet rajta segíteni.
szept. 15. 17:23
 5/12 anonim ***** válasza:
77%

Hogy tudod így elszórni?

100 a kaja, 100 minden egyéb, 100 az albi. 150-nek maradnia kéne...

Én is nagyon max 300-at költök, többi megy félre lakásra.

szept. 15. 17:38
 6/12 anonim ***** válasza:
88%

Vezetni kell, és látni fogod mire költesz többet, mint amennyit gondolnál/érzel. Érdekesen tudnak mutatni a számok, amikor ténylegesen és pontosan, feketén-fehéren előtted állnak.

Múltkor erre valaki azt kommentelte “há’ minek írni, elég egy fejszámolás: minden nap egy 200 forintos csoki, az havi 2000 forint” - na ezért kell összeírni, mert a “fejszámolás” lehet hogyismondjam.. pontatlan :D

szept. 15. 18:48
 7/12 anonim ***** válasza:
53%
Keress tobbet
szept. 15. 20:53
 8/12 anonim ***** válasza:
70%
Ennyi fizuból nem lehet félre rakni.
szept. 16. 01:13
 9/12 anonim ***** válasza:
44%

Én valami olyan munkát keresnék ami többet fizet, és ki tanulnék valami szakot is :)

A többől mégis könnyebb félre rakni mimt a kevésből :)

szept. 16. 06:10
 10/12 anonim ***** válasza:
Jó lenne részletezni mire költesz, ebből nem sokat tudtunk meg. Ha pl. heti 5 alkalommal rendelsz kaját és van 8 előfizetésed(amiből valószínű csak 4-et használsz rendszeresen), akkor nem csodálom, hogy ennyiből nem tudsz félretenni.
szept. 18. 12:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!